Ministar Dačić: Herojskim činom Miloša Jevremovića policija pokazala da država na nju može da računa

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 4

„Kao što vidite, dobro sam i mislim da su ministar i moje kolege zadovoljne mojim postupanjem“, rekao je hrabri Miloš Jevremović

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je prilikom dočeka pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovićakoji je danas izašao iz Urgentnog centra gde mu je pružena zdravstvena nega nakon što je teško povređen u terorističkom napadu, 29. juna, ispred izraelske ambasade, da je herojskim činom ovog žandarma srpska policija pokazala da država u punoj meri može na nju da računa.

„Žandarmerija je pokazala, kao i naše ministarstvo i policija, da država u punoj meri može da računa na naše kapacitete, kao i da je, što se pokazalo ovom prilikom, Žandarmerija dobro obučena. Želim još jednom da se zahvalim i istaknem tu važnu ulogu i ono što je pokazao naš pripadnik Miloš Jevremović, kada se na herojski način odupro teroristi, koji ga je iz neposredne blizine pogodio samostrelom u vrat i u trenutku kada mu je život visio o koncu našao dovoljno snage i pribranosti da likvidira teroristu“, rekao je ministar u Odredu Žandarmerije u Beogradu, naglasivši da je najbitnije to da je Jevremović uspeo da sačuva svoj život i pritom pokaže veliko herojstvo onesposobivši izvršioca terorističkog akta na samom početku.

„Izuzetno me je dirnuo ovaj doček njegovih kolega pripadnika Žandarmerije i beogradskog odreda. Kao što ste svih ovih dana i vi bili svedoci, čitavo naše društvo se divilo Miloševom herojstvu. Predsednik Republike Aleksandar Vučić je najavio da će odlikovati Miloša kada izađe iz bolnice i to će se desiti brzo“, izjavio je Dačić i zahvalio se predsedniku Republike i predsedniku Vlade, kao i svima onima koji su se interesovali i posećivali povređenog žandarma u bolnici.

Ministar je podsetio da je, posle sagledavanja nivoa pretnji koji je sada umerenog stepena, potpisao odluku da se ukine crveni nivo pretnji od terorističkog akta i prelazak na žuti nivo, odnosno umereni stepen opasnosti od pretnje terorističkim aktom.

„Pored likvidacije teroriste Žujovića, sprovedena je policijska akcija u kojoj je privedeno više lica, izvršeni pretresi, obavljeni razgovori sa više desetina lica, za koje se osnovano sumnja da se nalaze u toj grupi vehabija i neka od tih lica su zadržana. Mi ćemo i dalje pratiti sve aktivnosti u vezi sa terorizmom, naravno na čelu sa Bezbednosno-informativnom agencijom, jer u osnovi to jeste njena nadležnost“, istakao je ministar Dačić.

Povređeni žandarm se svima zahvalio na podršci, posebno kolegama, porodici, ministru Dačiću i predsedniku Aleksandru Vučiću koji su ga obišli dok je bio u bolnici.

„Kao što vidite, dobro sam i mislim da su ministar i moje kolege zadovoljne mojim postupanjem“, rekao je hrabri Miloš Jevremović i poručio da Srbija treba da bude ponosna na sve policijske službenike koji vredno rade i koji žele da Srbija bude bezbedna.

Komandant Žandarmerije Saša Kosović istakao je da je Jevremović tog 29. juna pokazao veliku hrabrost, odlučnost i smirenost, kao i da je ispoštovao sve procedure.

„Mi kao policijski službenici Žandarmerije i Ministarstva unutrašnjih poslova možemo samo da se divimo tom činu“, izjavio je Kosović i zahvalio se povređenom pripadniku ove jedinice za sve što je uradio za Srbiju, MUP i Žandarmeriju.

Kosović je poželeo Jevremoviću brz oporavak, a potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću se zahvalio na podršci.

Ministar Dačić uručio je Jevremoviću plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu i još jednom se zahvalio lekarima u Urgentnom centru koji su lečili povređenog pripadnika Žandarmerije.

Ovom prilikom, ministar je obišao i 36 remontovanih vozila dodeljenih Žandarmeriji, a koja su im neophodna za svakodnevni rad.

(Telegraf.rs)

Video: Jevremović: Dobro sam, kao što vidite, i mislim da su moje kolege zadovoljne mojim postupanjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    8. jul 2024 | 14:18

    Vidi se da je dobro uvežban... Bio sam u antiterorističkoj jedinici, i obučen za zaštitu ličnosti. Kad sam počeo sa 22 godine mislio sam šta stalno ponavljamo iste vežbe, tek sam kasnije video da u kritičnim situacijama se automatski reaguje zbog stalnih ponavljanja...bio sam najbolji strelac, više puta nagrađen i kod zaštite ličnosti dobijem najvažniju ličnost da štitim...

  • Io

    8. jul 2024 | 15:25

    Treba svaka ambasada da postavi svoje policajce obezbedjenje

  • Нејасно је

    8. jul 2024 | 18:05

    Зашто је овај који је ранио српског жандарма проглашен терористом, а онај који је 1941. г. убио српског жандарма проглашен народним херојем?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA