Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf saznaje: Mučno u tužilaštvu u Zaječaru, Dragijević i Janković ne smeju da pogledaju Dankine roditelje

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve vreme gledali pravo i izbegavali da pogledaju u oči

  • 4
Miloš i Ivana Ilić, Dejan Dragijević Foto: Nikola Tomić, Telegraf.rs

Roditelji dvogodišnje Danke Ilić danas su se prvi put našli, gotovo "oči u oči" sa osumnjičenima za ubistvo njihove ćerkice, Dejanom Dragijevićem (50) i Srđanom Jankovićem (49).

U tužilaštvo su u jutarnjim časovima, sem svedoka, stigli i roditelji Danke Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo dovedeni iz pritvora.

Svedoci, supružnici Živanka i Rajko Trajković, iz Banjskog Polja, svedočili su o tome šta se događalo na dan nestanka devojčice. Oni su pred tužiocem samo ponovili svoje iskaze date u policiji o tome šta se dešavalo kobnog dana. Trajkovići, iako žive pored pojate, odnosno trošne kuće porodice Ilić u Banjskom Polju, nisu ni videli ni čuli praktično ništa.

Trajkovići su u zgradu Tužilaštva u Zaječaru proveli oko sat vrmemena. Po izlasku su rekli da su ostali pred prvobitnim iskazima - da su u tom trenutku bili iza kuće i da nista nisu ni videli ni čuli!

Izjava Rajka Trajkovića po izlasku iz tužilaštva

Na pitanje našeg novinara kako im je bilo da gledaju roditelje devojčice rekli su da će o tome ipak ćutati.

Treći svedok Dalibor Jović, po izlasku iz tužilaštva, nije davao izjave, ali ni roditelji devojčice. Jović je, navodno, kobnog dana video osumnjičene kod deponije, a kako nezvanično saznakemo, pred tužiocem je ostao pri svom iskazu u policiji.

Ovako su danas sproveli osumnjičene za zločin

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju saslušanju, međutim, kako "Telegraf.rs" saznaje, atmosfera u prostoriji tužilaštva bila je napeta i mučna, ali ipak tiha. Uprkos očekivanjima, tokom kompletnog saslušanja vladao je muk.

- U sudnici su sedeli Dankini roditeljie, dok su osumnjičeni za ubistvo Danke, Dragijević i Janković sedeli nekoliko metara od njih. Oni su sve vreme gledali pravo i izbegavali da pogledaju u oči Ivanu i Miloša Ilića. Danikini roditelji su ih povremeno gledali sa strane, ali nisu im rekli ni reč - kaže izvor Telegrafa.

Sagovornik dodaje da su osumnjičeni za svirepi zločin upadljivo gledali u drugu stranu kako im se pogledi ne bi susreli sa roditeljima Danke Ilić.

Podsetimo, prema iskazu osumnjičenog Dejana Dragijevića, on je dete ubio 26. marta. Pored njega je bio i kolega Srđan Janković. Po izjavi u policiji, telo su istog dana prevezli na deponiju, ali su ga premeštali.

Janković je sve ovo negirao dva puta u tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana i Miloš Ilić roditelji ubijene Danke bili u tužilaštvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    5. jul 2024 | 13:53

    Zar vama ovo nije sve sumnjivo??? Sudi se za ubistvo,a dokaza jos nema???!!! Izgleda da roditelji,tuzeni,svedoci...znaju pravu istinu?!

  • 3

    5. jul 2024 | 14:50

    Na račun male Danke prave farsu...

  • Tea

    5. jul 2024 | 17:37

    Ovo su Price za malu decu para vrti gde burgija nece vise nego zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA