Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako je planirano ubistvo Luke Bojovića u Beogradu: Imali tri štek stana, a precizno pucanje vežbali na njivi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kod Nikole P, čiji je zadatak bio da liši života Bojovića prilikom hapšenja je pronađen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela

  • 2
Nikola Bojović, Luka  Bojovic Foto: MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za pripremanje krivičnog dela teškog ubistva na štetu Luke Bojovića od kojih se trojica terete i za druga teška krivična dela.

Kako saznajemo, Bojović je saslušan nakon hapšenja ova grupe.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, sva petorica okrivljenih Nikola P., Milan I, Filip K, Saša K. i Bogdan P. terete se za krivično delo teško ubistvo (pripremne radnje).

Nikola P. i Saša K. terete se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Nikoli P. i Milanu I. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Saši K. i Filipu K. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da su osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo Bojovća, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Luka Bojović Foto: Ustupljena fotorgafija

- Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili. U tom cilju iznajmili su tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela. Nabavili su pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava, 3. maja 2024. godine vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo- kažu iz VJT u Beogradu.

Osumnjičeni su sprečeni u izvršenju pripremanog krivičnog dela, od strane policijskih službenika 10. maja 2024. godine.

Kod Nikole P, čiji je zadatak bio da liši života Bojovića prilikom hapšenja je pronađen pištolj marke "Walther Creed" sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka.

U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama opojne droge kokain, koju je držao neovlašćeno radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak Luke Bojovića koji se posle 10 godina vratio u Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tale

    5. jul 2024 | 09:08

    Lepo cuti, spasen jedan zivot, drago mii je zbog toga svaka cast policiji, ali vidim da ga drzava dobro stiti zbog zasluga ??? dal nas obicne neko stiti na taj nacin ???? Nismo svi jednaki..

  • Gepard

    5. jul 2024 | 14:03

    Policija više nesluži da štiti narod, iz priloženog se da videti, nisu sprečili masakr u Mladenovcu, a imali su toliko prijava protiv ubice jer je naravno policija prijave stavljala po strani, tako da je ovo očigledna varijanta ruka ruku mije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA