≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Knjaževcu ide na veštačenje: Aleksu vode u specijalizovanu bolnicu

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sećam se samo da sam sišao u podrum, uzeo karabin iz ormara u kome je deda držao oružje. Uzeo sam pušku napunio je i krenuo ka prizemlju. Tu su se nalazili deda, baba i tata, i više se ničega ne sećam ni kako sam ni u koga prvo pucao, rekao je Milojević u Tužilaštvu

  • 0
Knjaževac ubistvo Aleksa Milojević Foto: Milica Ristić, Društvene mreže

Aleksa Milojević (22) iz Knjaževca, koji je osumnjičen za trostruko ubistvo 6. juna, iz pritvorske jedinice biće upućen u specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na psihijatrijsko veštačenje. On se tereti da je tog popodneva nakon svađe, iz lovačkog karabina koji je bio u legalnom posedu njegovog dede Miloša, ubio bolesnog deda Miću (81), baku Sarajevku (83) i oca Predraga (60).

Pošto je izvršio ovo krivično delo, Aleksa je telefonom pozvao rođake i komšije i saopštio im šta je uradio. Nakon hapšenja u VJT u Zaječaru, oko dva puna sata je davao iskaz o počinjenom krivičnom delu teško ubistvo.

Kako je tada rekao, Aleksa se seća da je sišao u podrum, uzeo karabin, ali se dalje ničega ne seća jer je došlo do prekida filma u njegovoj glavi. Tužiocu je detaljno opisao šta se dogodilo dok nije počinio ovaj krvavi pir.

"Sećam se samo da sam sišao u podrum, uzeo karabin iz ormara u kome je deda držao oružje. Uzeo sam pušku napunio je i krenuo ka prizemlju. Tu su se nalazili deda, baba i tata, i više se ničega ne sećam ni kako sam ni u koga prvo pucao. Uzeo sam telefon i javljao rođacima da sam ih sve pobio", naveo je u svom iskazu u Tužilaštu Aleksa Milojević.

Inače, komšije, rođaci, profesori Gimnazije koju je pohađao Aleksa Milojević u Knjaževcu, našli su se u neverici kada su čuli za ovo trostruko ubistvo koje je, kako se sumnja, počinio momak za koga su svi imali samo reči hvale.

"Ne zanm šta ga je to nagnalo. Njegovi su se razveli kada je bio mali i podigli su ga baba, deda i otac. Sa majkom Zoricom je počeo da komunicira od skora, od pre nekoliko godina. Brinuo je o dementnom dedi, bolesnoj baki, ocu koji je doživeo infarkt skoro i imao psihičke probleme. Jednostavno sve se obrušilo na njega, a on je samo dete. Veliki su to problemi ali imalo je načina da se reše, a ne na ovakav način. Hteo je deda Miću da da u dom u blizini njihove kuće, međutim baba Sara nije htele ni da čuje, jer su bili vezani. Dugo su radili u inostranstvu, nakon toga su došli u Knjaževac i bavili se izradom PVC stolarije. Jedna ugledna dobrostojeća porodica. Međutim, eto šta se dogodi. Da se samo okrenuo i otišao nakon svađe, ne bi do ovoga došlo ili da je od nekoga potražio savet, to je jako dobro dete. Ne mogu da shvatim šta mu se dogodilo u glavi", rekao je jedan od prijatelja ove porodice iz sela Jakovca iz kog je ova porodica, a koji Aleksu poznaje od rođenja.

Radi daljeg istražnog postupka, Aleksa Milojević će biti upućen na psihijatrijsko veštačenje u specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Prvi snimci "kuće strave" u Knjaževcu: Ovde se odigralo trostruko ubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA