Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić koji je poginuo na gradilištu trebalo da postavlja skele: Pao sa velike visine, nije mu bilo spasa

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku

  • 1
Hitna pomoć Foto: Mateja Beljan

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavio uviđaj gradilišta na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada broj 100, gde je danas smrtno stradao radnik M.B. (21).

Smrt je konstatovana od strane Hitne pomoći.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, radnik je bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je radnik pao sa visine od oko 6 metara i u momentu pada nosio sigurnosni pojas.

"Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli, da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, a sve u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizicnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog", navodi se u saopštenju.

Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku, zajedno sa obdukcionim nalazom, nakon čega će biti preduzete sve zakonom propisane mere i radnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mata

    5. jul 2024 | 08:12

    Porodici saucesce,jedan mlad zivot.Pod hitno uvesti stroge kontrole gradilista.Mozda jesu dobre dnevnice,ali nemaju nikakve uslove radnici.Teraju radnike i na kisi i na 40°da rade,jer se rokovi moraju ispostovati.Inspekcija,ako sme da pridje gradilistima,mora da reaguje.Stradace jos neko! Ovo dete od 21.god.nije ni imalo iskustva,ali na tim skelama trebalo bi da im uvedu neke sigurnosne pojaseve ili sl.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA