≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučjak mi je pokidao sina, našao sam ga u krvi! Mijo iz Lapova o stravičnom napadu životinje: "Dokle više"

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je objasnio, pas se sakrio i čekao pravi trenutak za napad

  • 16
Najujedljivije rase pasa Foto: Shutterstock

U selu Lapovo Mijo Pavlović zatekao je strašan prizor u svom dvorištu- nepozvanog gosta - vučjaka i svog sina u krvavim ranama.

Naime, kako je objasnio, 29. juna u njegovo dvorište ušetao je odbačeni nemački ovčar, Mijo je pokušao da ga istera, ali bezuspešno. Nakon stalnog laveža i režanja sve je utihnulo, a kako kaže, kada se probudio ujutru nije ga bilo u dvorištu.

Otišao je sa suprugom i unukom do pijace, a kada se vratio imao je šta i da vidi - njegov sin Slavko bio je sav u krvavim ranama.

- Kada smo se vratili zatekli smo izujedanog Slavka po sva četri ekstremiteta, a kako kaže sve se desilo u trenu. Slavko je pustio kokoške iz kokošinjca, vučjak je izleteo iz šupe gde se sakrio i zgrabio kokoš. Slavko, inače invalidno lice, pokušao je da ga otera bez povređivanja rukama, ali pas je te pokrete izgleda protumačio kao pretnju, skočio mu je na grudi i izujedao - objašnjava potreseni otac.

Kako kaže, njegovom sinu Slavku su na hirurgiji u UKC Kragujevac konstatovane lakše telesne povrede, ali trauma je ostala.

- Hvala Bogu nema oštečenja mišičnog tkiva i kostiju, ali šta ćemo sa strahovima i fobijama koje tek slede i ograničenjima koja će one prouzrokovati. Evo unuk od osam godina ceo dan ne izlazi u dvaorište da se igra i vozi bicikl. Plaši se da ga ne ujede pas - objačnjava ovaj čovek.

Kako kaže, ovo nije prvi napad psa lutalice u dvorištu njegove kuće.

U septembru 2018. godine odbačeni izgladneli američki staford mi je u toru zaklao dve koze. Tada se na zahtev opštine Lapovo i uz angažovanje i pomoć azila iz Vrnjačke banje staford uklonio iz dvorišta. Međutim, već narednog meseca nemački kratkodlaki ptičar upao mi je u štalu i zaklao mi je 60 komada pilića. Tada je psa preuzeo azil iz Lapova", priseća se Mijo.

Prema njegovom mišljenju, u celoj ovoj situaciji je najmanje kriv pas koji je izujedao njegovog sina Slavka, a najviše je kriva osoba koja ga je donela u Lapovo i koja ga je napustila i ostavila bez ičega.

Svi napušteni psi koji napadaju stoku i ljude na teritoriji Lapova su u vlasništvu opštine. Ali, pre svega, odgovorno tvrdim da su najodgovorniji njihovi bivši vlasnici koji su ih tu doveli, pustili i napustili. Jednostavno o njima niko ne brine. Građani se plaše njihovih agresivnih napada i ja zaista ne vidim rešenje problema u nekoj skorijoj budućnosti, tvrdi Mijo Pavlović.

(Telegraf.rs)

Video: Razjareni staford napao ženu i pudlu, a onda se pojavio njen sin sa pištoljem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    4. jul 2024 | 10:48

    Zakon,da se svi ljubimci čipuju,prvi put kad se čipovani ljubimac nadje na ulici kazna 100.000 dinara vlasniku,drugi put kazna 200.000 dinara vlasniku,za treći put godinu dana zatvora vlasniku,a ako nekog povredi ljubimac kazna pet godina zatvora vlasniku. I vrlo brzo bi se stanje sredilo,ovako čim im pas oboli,ili nemaju više sredstava da drže ljubimce,odmah na ulicu.

  • Mićo

    4. jul 2024 | 10:39

    Kerovi imaju sva prava...a mi da se iselimo .... Lajanje noću...buka...ujedanje....

  • eee

    4. jul 2024 | 10:56

    iistu muku mučimo 7 porodica . Nemamo mira po 24 h jer komšija policijski doušnik čuva psa koji laje i zavija non stop a ograđeno dvorište zidom od 2 metra pa pojačava buku. i sve to na 8 km od Terazija. niko na naše apele,molbe žalbe nije reagovao kad čuju i saznaju čiji je pas. Kotež

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA