≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelenu iz Pančeva davio i 5 puta ubo u stomak, umrla u najgorim mukama: Dušan osuđen na 13 godina zatvora

Vreme čitanja: oko 1 min.

U trenutku ubistva imao oko 2.23 promila, a motiv zločina je rasprava oko prodaje kuće

  • 1
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu javno je objavio presudu kojom je optuženog Dobreskov Dušana (65) iz Pančeva osudio na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistva.

Optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je dana 22.4.2023. godine oko 11.30 časova u Pančevu u ul. Dragutina Ilkića Birte, u stanju alkoholne opijenosti teškog stepena, sa 2,23 promila alkohola u krvi, lišio života Stefanov Jelenu (78) iz Pančeva, u dnevnoj sobi kuće u kojoj je živela. Optuženi se osuđuje jer je stezao oštećenu rukama za vrat, nanevši joj tešku telesnu povredu, nakon čega joj je nožem zadao pet uboda u predelu trbuha i grudnog koša, usled kojih povreda je preminula na licu mesta. U presudi se navodi da su zadavanju udaraca prethodili pojedinačni razgovori između optuženog, oštećene i svedokinje ispred kuće oštećene o prodaji njihovih kuća koje su u nizu, te da je optuženi shvatio da neće prodati kuće jer je oštećena za svoju kuću ponudila visoku cenu.

Optuženom je izrečena i mera bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara jer je krivično delo izvršio usled zavisnosti od upotrebe alkohola, a kod njega postoji ozbiljna opasnost da će usled ove zavisnosti i dalje da vrši krivična dela.

Viši sud u Pančevu je rešenjem produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija, a zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

(Telegarf.rs)

Video: Očekuje se izricanje presude na suđenju rođacima Uroša Blažića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    3. jul 2024 | 17:55

    Ala ga je odrapio sudija.Koje su to olaksavajuce okolnosti,pa nije dozivotna?Ili makar 30 godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA