Vreme čitanja: oko 2 min.

Vozio se s prijateljima, poginuo u eksploziji: Radojica Joksović likvidiran pre 12 godina, počinilac nepoznat

Vreme čitanja: oko 2 min.

Eksploziv je bio postavljen ispod sedišta vozača, a nepoznati ubica aktivirao ga je daljinski

  • 0
Radojica Joksović Foto: Privatna arhiva

Radojica Joksović ubijen je na današnji dana pre 12 godine u Ulici braće Vučković na Belim Vodama u Beogradu. On je bio brat od strica Nebojše Joksovića, koji je okrivljeni saradnik na suđenju protiv kriminalnog klana Darka Šarića. Ubistvo Joksovića do danas nije rasvetljeno.

Joksović je tog 3. jula 2012. godine sa prijateljima sedeo u svom stanu. Nešto pre 14 sati ušli su u njegov "audi A6" kako bi se provozali. Joksović je tokom vožnje usporio kako bi prešao preko ležećeg policajca, a onda je njegov automobil eksplodirao. Vozilo se, nakon eksplozije, kretalo još oko 30 metara, a potom udarilo u ogradu obližnje kuće.

Bomba je bila postavljena ispod sedišta vozača i aktivirana je daljinskim upravljačem. Njegov prijatelj Predrag Rakić, koji je sedeo na mestu suvozača, lakše je povređen, što ukazuje na to da je korišćen tip bombe koji bi ubio samo Joksovića. Drugi Joksovoćev prijatelj je nakon eksplozije izleteo iz automobila, preskočio obližnji zid i pobegao. Njegov identitet nikada nije otkriven.

Samo nekoliko sati nakon likvidacije, inspektori su utvrdili da je u pitanju brat Nebojše Joksovića.

O motivima likvidacije i danas može samo da se nagađa. Govorilo se da je njegova likvidacija povezana sa njegovim bratom od strica, okrivljenim saradnikom Nebojšom Joksovićem, koji je bio najbliži saradnik Darka Šarića, a potom je potpisao sporazum za tužilaštvom, kako bi, u zamenu za informacije, dobio blažu kaznu. Likvidacija Radojice Joksovića smatrana je najažnijom opomenom njegovom bratu, ali i osvetom za svedočenje protiv pljevaljskog klana.

Govorilo se i o tome da je ubijen jer nije ispunio obećenje dato Darku Šariću, da će brata Nebojšu Joksovića da spreči da u Specijalnom sudu svedoči protiv klana. O tome je govorila i činjenica da je Radojica Joksović 2011. godine u sud navodno doveo oca Nebojše Joksocića sa ciljem da ga spreči da ispriča šta su radili njegovi bivši saradnici. Tada je Nebojša Joksović inscenirao srčani napad, zbog čegaje reagovala Hitna pomoć, a njegovo svedočenje odloženo je za sutradan.

Ipak, na narednom ročištu detaljno je govorio o narko poslovima Darka Šarića i saradnji sa njim.

Radojica Joksović je, navodno, pruzeo skoro sve poslove od Nebojše. Brinuo je o firmama jer nije bio ograničen pri kretanju ili organizovanju sastanaka sa partnerima, ali je glavnu reč i dalje vodio Nebojša.

Nekoliko meseci pre nego što je Joksović ubijen, neko je bacio bombu u kafić u njegovom vlasništvu.

Tokom 2010. godine, Radojica je u kriminalnim krugovima spominjan kao osoba koja je trebalo da likvidira brata. Nije poznato da li zbog neraščišćenih računa, s obzirom na to da se Radojica priklonio drugom klanu i da je od tada sa bratom bio u zavadi, ili zbog osvete za svedočenje protiv Šarića.

S obzirom na to da je bio u različitim kriminalnim klanovima, razlozi za likvidaciju verovatno su bili brojni, što može da bude jedan od glavnih razloga zbog čega je slučajostao nerazjašnjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA