Vreme čitanja: oko 17 min.

Srđan negira ubistvo, Dejan traži novo saslušanje: 3 meseca od hapšenja, informacija o telu male Danke nema

Vreme čitanja: oko 17 min.

O ponovnom saslušanju Dragijevića još nije doneta odluka, a tužilaštvo saslušava svedoke dok se čekaju rezultati brojnih DNK veštačenja

  • 3
Dejan Dragijević i Srđan Janković, Danka Ilić Foto: Nikola Tomić, Privatna arhiva

Dejan Dragijević i Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić uhapšeni su pre tačno tri meseca. Oni su od tada više puta saslušavani u tužilaštvu, ali u istrazi nema viljivog napretka. DNK pronađen u automobilu u kom su bili ne pripada devojčici, od tela nema ni traga, a mnoge nade potonule su kada je Janković konačno zatražio da bude saslušan u tužilaštvu, a onda negirao da je počinio krivično delo.

Pre nego što su Dragijević i Janković uhapšeni, tokom trećeg dana potrage za devojčicom, a pre izlaska informacija o tome da je ubijena u javnost, u Bosni i Hercegovini uhapšene su tri osobe zbog sumnje da bi mogle da budu u nekoj vezi sa nestankom deteta. Tri muškarca su uhapšena po aktru Interpola Beograd jer su putem društvene mreže TikTok objavili da su povezani sa nestankom devojčice.

Oni su na toj mreži tražili 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra kako bi otkrili informacije o nestanku deteta. Ipak, sve je pretraženo i utvrđeno je da devojčica nije kod njih. Oni, takođe, nisu imali nikakve informacije o njoj.

Nakon toga, uhapšen je policajac iz Bora. Slobode je lišen zbog odavanja informacija iz istrage.

Nije saopšteno kome je odavao informacije, a bio je podvrgnut poligrafskom testiranju koje nije prošao.

3. april - Osumnjičeni bili na mestu nestanka

Devetog dana potrage istraga je proširena na teritoriji Srbije. Tog dana je i u Banjskom Polju bio prisutan veći broj pripadnika policije, ali je potraga tog dana veoma ličila na sve prethodne.

Ono što se tog dana dogodilo, a što mediji i šira javnost nisu znali, jeste da su na mesto nestanka devojčice došli osumnjičeni za ubistvo. Kako se tada pretpostavljalo, dva svedoka su policiji pokazivala teren, dok ih je policija snimala. Kasnije će se ispostaviti da situacija nije bila baš takva.

Kamera Telegrafa zabeležila je dvojicu osumnjičenih za ubistvo, a da toga javnost nije bila svesna.

4. april - "Devojčica je ubijena"

Desetog dana potrage austrijska policija objavila je da se na snimku iz Beča ne nalazi Danka Ilić.

Tog dana istraga je otišla u potpuno drugom smeru. Policija je, pregledom velikog broja autombila, u jednom vozilu pronašla trag krvi koja je uzeta na DNK analizu.

Oko 10 sati predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je Danka Ilić ubijena. On je rekao da je policija uhapsila dvojicu osumnjičenih i da oni vode policiju do mesta na kom se nalazi telo. Ipak, to se, naposletku, nije dogodilo.

Informacije o tome šta se desilo toga dana su samo pristizale. Najpre je otkriveno da su dvojica radnika JKP "Vodovod" udarila devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju koja je već pretražena 1. aprila. Potraga se potom preselila upravo tamo.

U saopštenju MUP Srbije navedeno je da su osumnjičeni priznali zločin u policiji.

Svi prilazi deponiji bili su blokirani, na to mesto otišla je policija, žandarmerija i vatrogasci, kao i teška mehanizacija - četiri bagera raščišćavala su deponiju.

Video: Snimak deponije gde se sumnja da je bačeno telo male Danke: Čuju mašine, bageri kopaju sve vreme

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić objasnio je na konferenciji kako je došlo do ubistva. On je rekao da su dvojica muškaraca udarila devojčicu automobilom, a potom je spakovala u gepek. Usput su naišli na oca deteta koji ju je tražio i rekli mu da ne znaju ništa o nestaloj devojčici.

Dete se, navodno, u jednom momentu probudilo, a jedan od osumnjičenih ju je ubio. Telo su, prema rečima ministra, ostavili na deponiji, a potom se jedan od njih dva dana kasnije vratio i premestio telo na nepoznatu lokaciju.

Novi teren za potragu

Nakon vesti o hapšenju, fokus se sa Banjskog Polja premestio na sela Zlot i Luka, iz kojih su dvojica osumnjičenih. Zlot je tog dana bio potpuno pust, dok je u Luci prizor bio sasvim drugačija.

S obzirom na to da je navedeno da je Srđan Janković iz Luke bio taj koji je telo devojčice premestio, selo je vrvelo od žandarmerije. Pripadnici žandarmerije pretraživali su poljane pre ulaska u selo, a bilo ih je i u samom selu. Iznad kuće Jankovića podignut je dron, a kuću i okućnicu detaljno je pregledala žandarmerija sa psima.

Nakon pregledanja kuće, relocirali su se na manji plac prekoputa, gde su, takođe uz pomoć psa, pretražili dvorište, a potom prekopali stajsko đubrivo koje je u njemu stajlao i kopali na još nekoliko mesta u dvorištu. Sve vreme je sa inspektorima i žandarmerijom bio Srđanov otac.

Video: Ovako izgleda intenzivna pretraga u selu: Policija pretražuje dvorište kuće prekoputa

Nakon pretrage obe kuće u selu, žandarmerija se, sa ocem osumnjičenog, uputila u kolibu koja se nalazi u brdima na nekoliko kilometara od sela. Ona je takođe detaljno pretražena, ali ništa nije pronađeno.

Tog dana, meštani Bora počeli su da pale sveće za malu Danku. Na trgu ispred Doma kulture prizor je bio tužan. Tu su se nalazili venci, cveće, igračke i mnogo sveća koje su gorele, a meštani su ostavili sveće za svakog ko želi da ih zapali za dvogodišnju devojčicu.

5. april - Osumnjičeni saslušani u tužilaštvu

Dan nakon saznanja da je devojčica ubijena, na deponiji u blizini Bora i dalje se radilo na raščišćavanju, ali policije više nije bilo. Slična je situacija bila i u selima Luka i Zlot. Policije, Žandarmerije i pretrage nije bilo na vidiku.

Jedini prizor koji je ukazivao na to da se nešto dešava bili su forenzičari koji su pregledali i fotografisali teren na putu između sela Zlot i Brestovac, ali do danas nije poznato da li je na tom mestu pronađen neki ključan dokaz.

Video: Potraga za telom Danke Ilić (2): Forenzika kod Brestovca, istresaju džakove pored puta

Tog dana kao da je sve zamrlo. Tokom dana je majka osumnjičenog Dejana Dragijevića dovedena u policiju na informativni razgovor, a kao da se celog dana iščekivalo da dvojica osumnjičenih budu dovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru kako bi dali iskaz.

To se i dogodilo oko 21.30 sati, kada se ispred tužilaštva pojavio konvoj policijskih vozila, a potom su pripadnici žandarmerije dvojicu osumnjičenih uveli u zgradu tužilaštva.

6. april - Uhapšeni brat i otac osumnjičenog

Nakon saslušanja osumnjičenih saopšteno je da im je određen pritvor do 30 dana. Ipak, oni nisu rekli gde se nalazi telo devojčice.

Takođe Srđan Janković se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je Dejan Dragijević priznao zločin, ali je promenio priču i rekao da je on bio taj koji je ubio devojčicu i sakrio telo.

Tog dana uhapšeni su otac i brat osumnjičenog Dejana Dragijevića zbog sumnje da su mu pomagali da premesti i sakrije telo devojčice. Tada se fokus potrage premestio u selo Zlot, koje je do tog momenta bilo prilično mirno.

Ubrzo je pred kuću Dejana Dragijevića u Zlotu pristigla policija, ali i cisterna, kako bi bile isušene i pregledane septičke jame. Ono što je takođe privuklo pažnju policije bila je komšinica Dragijevića, koja je rekla da joj je pre nekoliko dana obijen katanac na kapiji, a da u dvorištu ima bunar, septičku jamu, kao i jednu poveću rupu u betonu u blizini same septičke jame.

Zbog toga je u fokus pretrage ušlo i njeno dvorište koje je policija pregledala sa psima.

Video: Komšinici osumnjičenog za ubistvo Danke obijen katanac na kapiji

Tokom pretrage dvorišta porodice Dragijević doveden je i osumnjičeni Dejan. Iako se verovalo da dovođenje osumnjičenog iz pritvora znači da je pronađeno telo devojčice ili barem nei veći trag, Dragijević je ubrzo vraćen u policijski auto, a nije poznato da li je policija u njegovom dvorištu pronašla neki ključan dokaz.

U dvorište su ulazili i bageri koji su kopali kao i vatrogasno-spasilačke ekipe. Nakon detaljne pretrage, inspektori su izneli džakove sa dokazima koji su izgledali kao da su u pitanju ašovi i lopate.

Istog dana policija je pretresla i drugu kuću Dejanove porodice, u kojoj niko ne živi, kao i predeo oko nje, ali ništa nije pronađeno.

Dokazi koje su inspektori tog dana uzelil iz Zlota, u kasnim poslepodnevnim satima doneti su u policijsku stanicu u Boru.

Video: Uvođenje osumnjičenog za Dankino ubistvo u dvorište kuće u Zlotu

7. april - Umro brat osumnjičenog

Kada je u pitanju pretraga terena u potrazi za telom dvogodišnje danke, policija je 7. aprila odmakla od kuće u Zlotu, ali fokus je i dalje bio na okolini tog sela. Potraga je tada usmerena na Lazarevu pećinu i Zlotsku reku, na oko tri kilometra udaljenosti od sela.

Telegrafove novinarske zatekle su na obali reke policajce i vatrogasce-spasioce koji proveravaju svaki metar oko reke, dok je nekoliko policijskih i vatrogasnih vozila parkirano kod ulaza u Lazarevu pećinu. Na tom terenu podizani su i dronovi.,

Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz Bora Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spasavanja pretražili su pola trase od sedam kilometara Lazarevog kanjona, a pretražili su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje, pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Video: Ovako je policija pretaživala Lazarevu pećinu

Nešto posle podneva stigla je vest da je Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog Dejana, umro u policijskoj stanici. On saslušanje u tužilaštvu nije dočekao.

Istog dana u tužilaštvo je doveden njihov otac. On se branio ćutanjem, a određen mu je pritvor do 30 dana.

Video: EKSKLUZIVNO: Snimak izvođenja oca osumnjičenog Dejana D iz policije

Naredna dva dana, 8. i 9. aprila potraga se nastavila na istim lokacijama, a policija se u jednom momentu vratila u Zlot i pretraživala teren u blizini kuće osumnjičenog. Potraga je 10. aprila bila usmerena ka selu Sumrakovac. Pretražena su sva brda, polja i salaši na potezu između dva sela.

11. april - Sahranjen Dalibor Dragijević

Dok je policija nastavljala potragu za telom devojčice, u selu Zlot sahranjen je Dalibor Dragijević.

Na groblju je bila prisutna policija koja je blokirala prilaze, te su sahrani prisustvovali samo najbliži i meštani koji su želeli da dođu. Daliborovoj sahrani je od uže porodice prisustvovala samo majka, dok njegov brat i otac nisu dobili dozvolu da budu dovedeni iz pritvora.

Potraga za telom Danke nadalje je nastavljena, ali nisu pretraživane nove lokacije, na koje policija do tada nije išla.

Pregledani su i rezervoari kojih ima mnogo po selu i oko njega i koji su uglavnom raštrkani.

Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP "Vodovod" i odlično znaju raspored tih rezervoara, zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mesta i zbog toga je sada fokus potrage na tome.

U pretrazi terena na potezu Zlot-Sumrakovac 13. aprila priključilo se 50 pripadnika žandarmerije, dok su 14. aprila sela izgledala potpuno mirno.

Sela su potom opustela. Meštani su se povukli u kuće, vratili se svakodnevnim obavezama, a policija i žandarmerija su i dalje pretraživali nepristupačne terene.

16. april - Saslušana majka osumnjičenog

Majka Dejana i supruga Radoaslava Dragijevića Svetlana Dragijević došla je u Više javno tužilaštvo u Zaječaru kako bi svedočila.

Ipak, ona je, kao najbliži srodnik osumnjičenih, iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

U tužilaštvu je tog dana i u narednim danima nastavljeno sa saslušanjem svedoka.

17. april - Roditelji devojčice oči u oči s osumnjičenima

Roditelji Danke Ilić svedočili su u tužilaštvu 17. aprila, a tada su u tužilaštvo dovedeni i osumnjičeni jer imaju pravo da roditeljima devojčice preko advokata postavljaju pitanja.

Pre saslušanja otac ubijene Danke kratko se obratio reporterima Telegrafa.

- Smrtna kazna za njih je malo, oni treba da robijaju do kraja života. To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vreme je neopisivo. To može da razume samo onaj ko je roditelj. Policija nam je više puta dolazila, uzimala razne Dankine stvari, nista ne znamo, ni za tu krv na putu, ni u kolima, ni ništa. Nama nije jasno zašto nisu zvali Hitnu pomoć, zasto nisu pomogli, nego su ovo uradili. To što Ivana i ja trpimo sve vreme je strašno, zovu nas razni ljudi, vređaju, svaljuju krivicu na nas. Ja sam morao da tražim da promenim broj, ne možemo više...Kada se sve završi mi cemo izaći u medije i sve ćemo reći - rekao je za Telegraf.rs Miloš Ilić, otac ubijene devojčice.

23. april - Otkazao punomoćje advokatu

Otac osumnjičenog Dejana Dragijevića Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je pomogao sinu da premesti i sakrije telo ubijene devojčice, otkazao je punomoćje svom advokatu.

On je, za razliku od dvojice optuženih za ubistvo imao svog advokata, dok su njima bili dodeljeni advokati po službenoj dužnosti.

Dragijevićev advokat potvrdio je za Tanjug informaciju o otkazivnaju punomoćja, a Radoslavu Dragijeviću će, ukoliko sam ne angažuje drugog advokata, biti dodeljen branilac po službenoj dužnosti.

R. D. otac Dejana D., osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić Foto: Telegraf.rs

25. april - Tužilaštvo traži izmeštanje istrage

Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru predložilo je da se u drugo tužilaštvo izmesti istraga o smrti Dalibora Dragijevića, koji je preminuo u policijskom pritvoru 7. aprila posle privođenja zbog sumnje da je svom bratu pomogao da sakrije telo dvogodišnje devojčice.

VJT u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti D.D., u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

VJT u Zaječaru navodi da se iz tih razloga nije oglašavalo u vezi sa slučajem.

Predlog za supstituciju se, u skladu sa Zakonu o javnom tužilaštvu, podnosi neposredno višem glavnom javnom tužiocu, što je u ovom slučaju glavni javni tužilac Apelacionog javnog tužilaštva u Nišu, koji treba da odluči da li će i koje više javno tužilaštvo postupiti u postupku povodom smrti Dragijevića.

Upućeni u zatvorsku bolnicu

Istog dana, dvojica osumnjičenih upućeni su u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, kako bi bilo obavljeno njihovo psihološko i psihijatrijsko veštačenje, koje bi ukazalo na to da li su u trenutku izvršenja krivičnog dela za koje se sumnjiče bili uračunljivi.

8. maj - Stigli prvi DNK nalazi

Rezultati prvih DNK veštačenja pokazalisu da nema bioloških tragova dvogodišnje Danke Ilić. 

- Stiglo nam je prvih nekoliko izveštaja, tek jedan deo tragova koji se veštači, a veštači se mnogo predmeta. U tim pristiglim rezultatima DNK veštačenjima nema bioloških tragova devojčice - rekao je Miodrag Canović, tužilac VJT iz Zaječara.

On je potvrdio da se veštači oko 500 tragova pronađenih u službenom vozilu JKP "Vodovod" za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, ali i da se veštači odeća, obuća osumnjičenih, predmeti i alati iz njihovih domaćinstava i tragovi pronađeni na terenu. Veštači se GPS uređaj iz službenog vozila "Vodovoda", kako bi se utvrdili parametri kretanja Dragojevića i Jankovića na dan nestanka devojčice.

Među pristiglim izveštajima Nacionalnog centra za kriminalističku forezniku ima i predmeta iz službenog vozila gradskog "Vodovoda" koji su na dan nestanka devojčice vozili osumnjičeni.

- To svakako nisu svi tragovi. Mi tek očekujemo da pristignu i ostali - dodao je Canović.

15. maj - Umrla majka osumnjičenog

Nakon što je brat osumnjičenog Dejana Dragijevića Dalibor Dragijević umro u pritvoru, umrla je i njihova majka.

Kako su joj uhapšeni suprug i oba sina, a jedan potom preminuo, majka Dejana Dragijevića ostala je sama u kući. Ona je otišla do komšija na kafu jer je danima bila sama, lažeći u krevetu nakon povreda koje je zadobila padom niz stepenice. Tamo je umrla.

- Bila je jako bolesna. Imala je visok pritisak i danima joj nije bilo dobro. Kad god bih je videla ispred kuće, žalila se. Sve ju je slomilo. Imala sam puno posla u polju, pa ne odoh kod nje. Kažu da je juče otišla kod komšija odmah preko puta. Šta se desilo tačno ne znam, ali po Zlotu se šuška da joj je pozlilo, da su se ljudi isprepadali, imaju i malo dete, dali joj vodu, položili da legne, pokušali sve da joj pomognu, ali nije joj bilo spasa. Siguro je bio neki infarkt. I sin i muž su joj bolesni. Ko bi izdržao, sahranila je mlađeg sina i stariji Dejan je bolestan imao je i on infarkt ranije. I Rade je zatvoren, bolestan, nije mogla da izdrži sve to. Stalno je govorila da njeni nisu krivi. Da ništa ne zna. Strašna situacija, šta je tu sve istina, ko bi znao više - ispričala je starija žiteljka Zlota.

20. maj - Stigli rezultati veštačenja

Nakon skoro mesec dana pristigli su rezultati psihološkog i psihijatrijskog veštačenja dvojice osumnjičenih i oni su vraćeni u pritvorsku jedinicu.

Iz Višeg javnog tužliaštva u Zaječaru saopšteno je da su Dragijević i Janković, prema proceni specijalista, uračunljivi.

Osim njihove uračunljivosti, veštačeni su i predmeti uzeti iz automovila JP "Vodovod" Bor kojim je devojčica navodno udarena, kao i predmeti koji su uzeti iz porodičnig domaćinstva Dragijevića u Zlotu. Zasad nijedan zapisnik nije pokazao da su pronađeni biološki ili DNK tragovi Danke Ilić.

Očekuje se rezultat veštačenja GPS uređaja koji će pokazati kretanje vozila tog dana.

Pojavio se značajan svedok?

Svedok S. S. iz Bora ispričao je u tužilaštvu u Zaječaru da je osumnjičene za ubistvo devojčice poslednji put video na dan njenog nestanka, kao i surtadan, 26. marta, oko14.45 sati i to kada se vraćao od lekara.

- Krenuo sam po suprugu kod majke, koja ima vikendicu na Starobanjskom putu, kada se krene iz pravca Bora. nagomak kuće, bliže Boru, nalazi se njena vikendica. S obzirom na to da sam stigao pre nje, krenuo sam malo da okrenem krug dva kao da me je nešto teralo. Ugledao sam automobil JP "Vodovod" pored deponije, na Starobanjskom putu ali sa suprotne strane kada se dolazi iz Bora. Želeo sam da okrenem krug ili dva i pored manje deponije od one koju je policija najviše češljala, ugledao sam automobil, ne mogu da se setim koje je marke bio. Pored njega je bio Srđan Janković, a Dejan Dragijević je već sišao delom niz liticu punu smeća - ispričao je svedok.

Dodao je da se javio Jankoviću klimanjem glavom, ali da je on "delovao zbunjeno i nije hteo da se javi, niti da ga pogleda". Tada, kako je ispričao, nije znao šta se dogodilo. Jankovićeva reakcija mu je bila neobična, ali nije mnogo razmišljao o tome. Kada je čuo da je devojčica nestala odmah je otišao u policiju i ispričao sve što je video.

29. maj - Otac pušten iz pritvora

Otac Dejana Dragijevića Radoslav Dragijević pušten je da se brani sa slobode.

U pritvoru je proveo dva meseca zbog sumnje da je pomagao sinu da premesti telo devojčice, a na saslušanju u tužilaštvu se branio ćutanjem.

On je pušten jer je pritvor do dva meseca maksimalni period koliko može da bude lišen slobode zbog pomaganja. Po izlasku iz pritvora, otišao je u svoju kuću u selu Zlot.

4. jun - Saslušan Srđan Janković

Osumjičeni Srđan Janković, koji se na saslušanju u tužilatšvu branio ćutanjem, zatražio je novo saslušanje, na kom će govoriti.

Tačno tri sata govorio je u tužilaštvu, nakon čega je vraćen u pritvorsku jedinicu.

I dok su svi očekivali da Janković iznese nove informacije i eventualno ukaže na to gde se nalazi telo deteta. on je u tužilaštvu negirao sve što mu je stavljeno na teret.

19. jun - Ponovno saslušanje

Dve nedelje nakon što je negirao krivicu, Janković je ponovo doveden iz pritvorske jedinice u tužilaštvo. Razlog za to bila su dodatna pitanja koja je postupajući tužilac imao za njega zbog nelogičnosti u njegovim izjavama.

U tužilaštvu je proveo sat i po vremena.

Njegov branilac rekao je da Janković nije iznosio nikakve kardinalne informacije.

- Danas je pred tuziocem na njen zahtev saslušan Srđan Janković. Nikakve kardinalne stvari nije iznosio, jednostavno je bilo pojašnjenja samo nekih detalja iz njegovog iskaza koji je dao pre 15 dana. Janković se ponašao normalno, izneo je svoju odbranu, odgovarao je na pitanja. Ovaj slučaj se neće rešiti još nekoliko meseci. Tužilaštvo planira saslušanje još nekih svedoka, veštačenja nisu završena. Do kraja septembra sigurno neće biti gotovo - rekao advokat je Živadin Bogdanović.

Srđan Janković izasao Foto: Mateja Beljan

20. jun - Nova veštačenja

Kako su iz istrage rekli za Telegraf.rs, Janković je u tužilaštvu rekao da s epored deponije zaustavio da bi telefonirao.

Zbog toga je doneta odluka da bude urađeno veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li se Janković zaista zaustavio da telefonira, koga je zvao, a veštačeno će biti i vozilo.

26. jun - Dragijević traži novo saslušanje

Drugi osimnjičeni Dejan Dragijević zatražio je od tužilaštva novo saslušanje.

Kako je iz tog tužilaštva rečeno za Tanjug, on je preko svog branioca pisanim podneskom predložio dodatno saslušanje, radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 5. aprila.

O ovom predlogu tužilaštvo nije odlučilo niti zakazalo termin.

Tela i dalje nema

Najveći fokus istrage i dalje je unutar zgrade tužilaštva. Saslušavaju se svedoci, čekaju se rezultati ostatka DNK veštačenja i radi se na tome da se otkrije gde su dvojica osumnjičenih sakrili telo devojčice.

I dalje se vrše pretrage terena, ali sve je manje predela koji otkom ovih mesec dana nisu detaljno "prečešljani". Ostaje da se vidi da li će osumnjičeni ipak progovoriti o tome šta su uradili sa telom deteta.

Do trenutka objave ovog teksta, u tužilaštvu je ispitano 14 svedoka, a ispitivanje svedoka biće nastavljeno i u narednim danima. Takođe na veštačenje su poslate lopate koje su iznete iz dvorišta Dejana Dragijevića, kao i motorna testera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    3. jul 2024 | 15:07

    A snimak iz Beča se ne spominje....???

  • Nesa

    3. jul 2024 | 16:32

    Ja ne znam vise sta da mislim,ako nema Dnk yragova na autu I u autu o kakvom ubistvu se onda potencira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA