Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo odloženo suđenje Miloviću: Advokati tražili dokazne predloge tužilaštva

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored Milovića za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović

  • 0

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 16. jul odoloženo suđenje pripadnicima grupe crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji se terete da su prevezli više od šest miliona evra, novac koji je, kako se sumnja, stečen krijumčarenjem velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Suđenje je odloženo kako bi se optuženi i njihovi branioci upoznali sa obrazloženjem novih dokaza tužilaštva i kako bi u skladu sa tim pripremili odbranu.

S obzirom na to da je sud odbio da kao dokaz koristi izveštaj MUP o sadržaju i identifikaciji korisnika "Skaj" aplikacije, ali je prihvatio dokaze sa te aplikacije, tužilac je danas obrazložio šta dokazuje novi podnesak koji je sudu i odbrani dostavio 1. jula.

Tužilac je naglasio da se tim predloženim dokazima utvrđuje da su optuženi koristili nadimke na aplikaciji "Skaj", pa se tako kada je Milović u pitanju, kako tvrdi tužilac, prelaz preko granice dovodi u vezu sa prepiskom na toj aplikaciji.

Kada je reč o ostalim pripadnicima grupe, tužilac je takođe rekao da se izveštajima o prelasku granice dokazuje da su oni koristili PIN-ove odnosno nadimke sa aplikacije "Skaj".

Tužilac je za kraj predložio da se uradi veštačenje komparacije Milovićeve fotografije sa lične karte sa fotografijama sa "Skaj" aplikacije, kao i da se veštačenje poveri Nacionalnom centru za kriminaističku forenziku.

Svi advokati su tražili odlaganje suđenja, s obzirom da je tužilac danas tek dostavio te dokaze i da oni nisu stigli da se upoznaju sa sadržinom tog novog podneska.

Advokat Jugoslav Tintor rekao je da ne može istovremeno da sluša šta tužilac obrazlaže i da prati u podnesku, kao i da se odmah nakon toga izjašnjava o dokazima.

Tintor je pomenuo da se među predloženim dokazima do strane tužilaštva nalazi stranica "Libertasa", koji list je objavljivao prepiske sa kriptovane aplikacije pre istraga, a čime se, kako tvrdi Tintor, stvarao pritisak na javnost.

Advokati Nikola Jovanović i Dragoslav Ljubičanović su se složili da se suđenje odloži. Sud je usvojio predlog advokata i odložio današnje suđenje.

Na kraju suđenja branioci Milivoja Kišića i Danijela Jovanovića tražili da im se ukine mera zabrane napuštanja stana, što je sudija odbila.

Sudija je konstatovala da je pokrenut postupak izručenja Strahinje Kutlešića koji je uhapšen u Italiji i Aleksandra Milojevića koji je uhapšen u Austriji.

U ovom predmetu u odsustvu se sudi Miloviću koji je u bekstvu, a koji je označen kao vođa ove grupe.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal Miloviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu.

Pored Milovića za ista krivična dela optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA