≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Udarao sam je i sipao joj jod na glavu": Milovan iz Aleksinca o napadu svinje koja ga je ujela za genitalije

Vreme čitanja: oko 2 min.

U intenzivnoj nezi aleksinačke bolnice i dalje se nalazi Snežana Radojković kojoj je juče svinja koju je čuvala nanela više ujednih rana u predelu lica, glave, grudi i ruku, a uz to je zadobila prelom jednog pršljena, jednog rebra i šake i povredu oka

  • 19
Milovan Dinić, napad svinje Foto: D.K./Telegrafrs

Milovan Dinić iz sela Bovan kod Aleksinca uspešno se oporavlja od ujeda koji mu je svinja koju čuva zadala u predelu genitalija kada je pokušao da na ranu jednog od prasadi sipa jod. Milovanu je svinja prilikom ujeda povredila testise, pa su lekari aleksinačke bolnice morali da ga operišu i jedan odstrane.

- Prase koje je imalo povredu na leđima, bilo je prema otvoru za đubre, a ja sam pošao prema njemu. U jednoj ruci sam držao bočicu sa jodom, a u drugoj ruci zatvarač u kome sam sipao jod. Pokušao sam da ga stignem da mu sipam jod na leđa, ali nisam uspeo. Kad je stalo kod vrata, uhvatio sam ga za glavu, ali je ono u tom trenutku zaskičalo. Svinja je istog trena krenula ka meni i ujela me za genitalije - objašnjava Dinić.

On je kazao da je uspeo da se odbrani tako što je svinju udarao dlanom i tako što joj je jod koji je držao u ruci sipao na glavu.

- Krvario sam, ali sam stavio zavoj i gazu i mogao sam sam da dovezem kola do bolnice u Aleksincu. Odmah su me pregledali i uradili ultrazvuk, a lekar je rekao da moraju da me operišu i da mi odstrane jedan testis jer je mnogo nagnječen, da ne bi dobio sepsu. Imao sam i povredu na donjem delu stomaka, svinja mi je zubima posekla kožu. Bio sam u bolnici od 19. juna do 30. juna. Dobijao sam injekcije, zaštitni serum, infuziju. Sada dolazim na previjanja, uskoro treba da mi skinu konce - izjavio je Milovan.

Sagovornik Telegrafa je rekao da tu svinju čuva oko dve godine i uvek je bila agresivna, tako da će morati, kada očuva prasad, da je proda.

- Ja je hranim i znam kakva je. Međutim, tog dana sam vršio dezinfekciju zbog šuge, prksao sam je, možda se i zbog toga uznemirila, a dodatno je uznemirilo ovo sa prasetom i krenula je na mene. To je velika svinja ima skoro 200 kilograma - rekao je Milovan.

Njegov otac Radoš rekao je za Telegraf da je u momentu kada je njegovog sina ujela svinja on bio u dvorištu.

- Miša je izašao iz štale i, kada sam ga pitao šta se dogodilo, rekao mi je ga je svinja ujela između nogu. Odmah je seo u kola i otišao kod lekara. Dobro je sada, ali ima bolove - rekao je Radoš.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je svinja koja je napala ženu u Aleksincu i nanela povrede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvapil

    3. jul 2024 | 12:34

    Kolji to, odmah.

  • Kranp

    3. jul 2024 | 12:57

    Podlaži ti pušnicu polako....

  • Rođak sa sela

    3. jul 2024 | 14:54

    Uvek je bila agresivna i ti čuvaš takvu svinju?! Pa trebala je onda da te pojede a ne samo ujede kad nisi zvao kasapina čim si primetio agresivnost. Pusti ti ove novokomponovane "ljubitelje životinja" kojima su zapadnjačke budalaštine popile mozak pa kad pas ujede dete oni krive dete a ne psa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA