Vreme čitanja: oko 1 min.

"Priznanje krivice bez dokaza ne znači ništa": Bivši načelnik Odeljenja za krvne delikte o slučaju Danke Ilić

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popović je rekao da smatra da je nemoguće da dva čoveka koja su priznala ubistvo devojčice ne znaju gde je telo

  • 2
Radoslav Dragijević Danka Ilić Srđan Janković Foto: Mateja Beljan,Telegraf.rs, Privatna arhiva

Nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte MUP-a Srbije Žarko Popović ocenio je danas povodom slučaja Danke Ilić da su materijalni dokazi izuzetno važni i da priznanje krivice bez dokaza ne znači ništa, kao i da će u ovom slučaju optužnica biti podignuta "na mišiće".

- U slučaju Danke još ne znamo da li je dete živo ili mrtvo, nemamo nijedan dokaz za to. Različiti su metodološki pristupi kada se traži živ čovek, u odnosu na to kada se traži mrtav čovek. Mi ništa od toga nemamo - rekao je Popović za K1.

On je objasnio da, ako je namera bila usvajanje, onda "nema ništa od slučaja", dok sa druge strane smatra da je nemoguće da dva čoveka koja su priznala ubistvo devojčice ne znaju gde je telo.

Na pitanje gde bi moglo da se nalazi telo dvogodišnje devojčice, Popović je odgovorio da je od početka stava da treba ispitivati devojčicinu majku.

- Neka pitaju njenu mamu. Ja to od početka pričam. Njena mama ju je dovela u ono šiblje i grmlje tamo. Kako dete iz onog okoliša da nestane i da ništa ne znamo o njemu? - rekao je Popović.

Govoreći o slučaju ubistva Jelene Marjanović, Popović je rekao da je optužnica napisana na nekoliko stotina strana, a da nijedan dokaz iz te mase papira nije izveden.

- Sud ima pravo da kaže da ne postoji ni jedan validan dokaz. Apelacioni sud je to rekao i ja to poštujem. Vratio je slučaj na ponovno suđenje. Ti dokazi ne važe. Ukoliko se nađu novi dokazi, postupak će ponovo biti pokrenut - rekao je Popović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    2. jul 2024 | 16:45

    Zbog nepravde nedužnim ljudima se zatvori kuca majka je najodgovornija nju niko nista ne pita a mislim da je svima jasno da ona sve zna samo mi nije jasno ko nju stoti i zasto

  • XY

    2. jul 2024 | 18:24

    Možda ova dvojica i nisu ubili dete, ali su sasvim sigurno na neki način umešani u slučaj. Nevini svakako nisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA