≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrdio da ga progone mafije i službe! Uhapšen sa samostrelom, 7 strela i noževima, izneo bizarnu odbranu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni nije na spisku ekstremista

  • 1
Samostrel Foto: Telegraf

Policija i tužilaštvo ispituju zbog čega je Ž.B. (56) juče u krug zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Durmitorskoj naoružan do zuba, pa pokušao da pobegne policiji.

Kod njega je u rancu nađen samostrel, sedam strela, noževi i tegla sa topovskim udarom.

Ž.B. je nakon hapšenja rekao da mu je sve to "potrebno jer ga progone mafije i službe". Cela njegova priča se proverava, a policija je sinoć pretresla njegov stan.

Oglasio se Dačić

-  Policija je privela lice Ž.B, koje je ušlo u krug zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u ulici Durmitorska iz pravca Kneza Miloša 101, pored zaustavne rampe koja je bila spuštena. Isti se oglušio o naređenje da stane i ubrzanim korakom napustio krug MUP-a u pravcu Sarajevske ulice, nakon čega je sustignut u Durmitorskoj ulici. Kod njega u rancu su pronađeni samostrel sa sedam strela, nekoliko noževa i tegla sa topovskim udarom. Istražuju se motivi, lice nije na spisku ekstremista, vrši se pretres stana, njegove izjave su da ga progone mafija i službe i da zato ovo sve nosi sa sobom. Biće obavljen i lekarski pregled, a o daljem postupanju odlučiće tužilac-  izjavio je Dačić.Ž.B. nije

Srećom Ž.B. nije nikoga povredio.

Saslušanje

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal juče je saslušan i Igor Despotović koji se sumnjiči da je sa Milošem Žujovićem planirao teroristički napad.

On se branio ćutanjem.

Žujović je u subotu oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož.

Jevremović je u samoodbrani usmrtio Žujovića.

Pripadnik Žandarmerije odmah je operisan u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić: Mobilni telefon supruge napadača na žandarma na veštačenju u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA