≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marković: Srbija spremna da odgovori na svaki teroristički napad

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marković napominje da terorizam ima strašnu stranu zato što je nemoguće potpuno predvideti gde će se desiti neki teroristički napad

  • 1
Izraelska ambasada napad, uviđaj Foto: Tanjug/Marko Đoković

Istoričar Predrag Marković izjavio je danas da su država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova dobro reagovali na "neobičan" teroristički napad u subotu na izraelsku ambasadu i na pripadnika Žandarmerije, ocenivši da je država potpuno spremna da odgovori na svaki teroristički napad.

"Na sreću izgleda da nije neka ozbiljna organizacija iza toga, nego jedna grupa fanatika koji su naši otpadnici od pravoslavne vere. Ja mislim da je sprska država potpuno spremna da na svaki teroristički napad odgovori", ocenio je on za Tanjug.

Marković napominje da terorizam ima strašnu stranu zato što je nemoguće potpuno predvideti gde će se desiti neki teroristički napad s obzirom da terorizam računa na asmetričnu stranu te vrste sukoba, da mala grupa terorista može da nanese veliku štetu nekoj zemlji.

Na pitanje da li je moguće da je ovaj teroristički napad u Beogradu inspirisan antisemitskom propagandom, Marković je rekao da su Srbi narod koji nikada nije bio antisemitski, istakavši da niko nije bolje prihvatao Jevreje od balkanskih pravoslavnih hrišćana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dačić: "Uhapsili smo i priveli nekoliko lica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    1. jul 2024 | 12:36

    Ајде ти јуначе буди способан да спречиш терористички напад. Касно је и нема никакве вајде што ће те ухапсити или убити терористу када је већ извршио убилачки чин те ранио или убио једну или више особа. А овај терориста са самострелом и ножем је само извршавао постављени задатак како би био равноправно третиран у вехабијама. Он је тачно знао да му је циљ стражар у кућици на улазу у амбасаду а не напад на остале чланове амбасаде. Па не иде се у лов на дивљег вепра са виљушком и ножем!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA