≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno kome pripada stan u kom je nađeno oružje i zastave islamske države: Vehabija se nalazi u bekstvu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara

  • 2
Izraelska ambasada napad, Selo Amerić kuća blog Foto: Tanjug/Marko Đoković, Telegraf.rs, Mateja Beljan

Stan u Novom Pazaru u kojem je nađeno oružje i zastave ismaske države pripada Senadu Ramoviću Becanu (51), tekfirovcu koji je 13,5 godina proveo na robijii zbog terorizma.

Sumnja se da je Becan pobegao na Kosovo i Metohiju, gde ima saradnike iz vehabijskog pokreta.

Senad Ramović iz Novog Pazara, koji je zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, odslužio je kaznu i sad je na slobodi. Najveći deo robije proveo je u strogoj izolaciji, u posebnom delu Zabele.

Pucao na policajce

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Ni nakon 13 godina provedenih u zatvoru nije krio aspiracije za likvidacijom akademika Muamera Zukorlića. On je u intervju za televiziju Hepi kazao da ima toliko podataka o kretanju Muftije, da bi ga lako mogao ubiti i kamenom.

- Ja da sam hteo Muftiju da ubijem, ja bih ga kamenom ubio. Meni ne treba puška za njega. Znam tačno lokacije, đe se kreće, kad se kreće, tačno određeno kad ide na ručak nedeljom u Orlje, u njegovo selo, sačekat ga, kamenom ga ubit i stutat ga u provaliju - rekao je Ramović.

Optuživan

Podsećamo da je Ramoviću osim za krivična dela terorizma i nedozvoljenog držanja oružja bio optužen da je nameravao da ubije tada glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića. Planirano je da Ramović, Hot i Hodžić gađaju džip u kome je bio muftija Zukorlić, navedeno je prilikom suđenja u Specijalnom sudu. Senad Ramović Becan je presudom Specijalnog suda u Beogradu 2009. godine osudio na 13 godina zatvora.

(Telegraf.rs, Novosti)

Video: Snimak stana jednog ekstremiste u Novom Pazaru, koji je ministar danas pokazao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    1. jul 2024 | 10:07

    ZASTO SE OVAKVI HAPSE....JEDNOSTAVNO TREBA IH LIKVIDIRATI I UKLONITI OPASNOST JEDNOM ZA SVAGDA

  • Odmah

    1. jul 2024 | 12:50

    Menjajte sve rukovodioce policije u N.Pazaru...dovedite iz Centralne Srbije osoblje,a njih pošaljite da zamene kolege....i često raditi takve izmene pa će vehabije nestati ubrzano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA