≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Biće još hapšenja, država je jaka da se sa svakim terorizmom obračuna

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm, odnosno crveni nivo bezbednosti, Vučić je rekao da će državni organi najveći deo rešiti do utorka i da će onda biti sve u redu

  • 35
Aleksandar Vučić, gost TV Prva Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje jutros na Tv Prva i otkrio je još novih detalja o terorističkom napadu koji se juče dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Vučić je rekao da se akcija policije nastavlja.

"Biće još hapšenja, proveravamo povezanost svih lica i završićemo to", rekao je Vučić i dodao jda je tužilaštvo već imalo određena saznanja.

"Imali ste kompletnu obradu lica po nalogu tužilaštva. Tužilaštvo je to radilo i koliko sam čuo možda i grešim, bilo je pripremano sve, trebalo je još neki detalji da završe za tužioca, da bi imao dovoljno dokaza i da se ide u postupak, odnosno u hapšenje lica", rekao je Vučić.

Na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm, odnosno crveni nivo bezbednosti, Vučić je rekao da će državni organi najveći deo rešiti do utorka i da će onda biti sve u redu.

Na pitanje kako komentariše jednu od reakcija koja dolazi iz Nemačke i komentar da "ne čudi teroristički napad u Srbiji jer je rezolucija o Srebrenici nacrtala Srbiji metu na čelo", Vučić je rekao da je u pitanju Irfan Peci koji je nekada bio veoma radikalan u svojim stavovima.

"Onda je svoje stavove promenio i, koliko znam, sarađivao i sa BND-om. Ovo nema sumnje da je jedna od stvari za koju ne mogu da kažem da je direktno uticala. Lagao bih, to je pitanje za istragu, ali nema sumnje da će i to kao neke od motiva biti ispitano", rekao je Vučić.

Dodao je da, ipak, ne može o svemu da govori.

"Postoje različite škole i različiti pristupi i mi imamo veoma dobru saradnju sa obe islamske zajednice u Srbiji. Međutim, postoji tu pristup stranih službi gde preko nekih imama, pošto ne mogu direktno preko muftija, već preko nekih imama pokušavaju da prošire svoje uticaje", rekao je Vučić.

Dodaje da su u pitanju neke škole i medrese i neke druge institucije.

"Radimo na tome, kao što se borite protiv pravoslavnog ekstremizma, tako se borite i protiv islamskog i svakog drugog", rekao je on.

On je rekao da je ovo potpuno smišljeni teroristički napad.

"Preciznost sa kojiom je Žujović pogodio žandarma, i nije očekivao da mu ovaj uzvrati. On je odozdo iz kese odapeo strelu i pogodio ga u vrat. Taj momak Miloš, sa kojim sam juče razgovarao u bolnici, zaslužio je pohvalu za svoju prisebnost i disciplinovanost", rekao je Vučić.

"Postupite po pravilu službe, ubijete zlikovca i onda sačekate hitnu pomoć. Ali to je njegov posao da uzvrati na vatru, na bilo kakav napad, da eliminiše protivinika, a najvažnije je da je potom sačuvao sebe, za svoju porodicu i za državu. Mi i dalje njega imamo i on će za koji mesec biti u punoj službi. Uskoro će dobiti posebno odlikovanje", istakao je predsednik.

Vučić je rekao da je Beograd jedan od najbezbednijih gradova.

"Videćete za Beograd i za Srbiju da su najbolje ocenjeni po prirodi bezbenosti i na to sam ponosan", rekao je predsednik i dodao da građani mogu da budu mirni i spokojni.

"Država je dovoljno jaka da se sa svakim vidom terorizma obračuna", poručio je predsednik.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić: Sinagoga u Beogradu bila moguća Žujovićeva prva meta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. jun 2024 | 10:34

    Precutali ste ono divljanje mundzosa u novom pazaru i sad su se osilili

  • Vlada

    30. jun 2024 | 10:22

    Naš narod je siguran.

  • A u bosni

    30. jun 2024 | 10:23

    se zna za mudzahedine,kad ce njima doci kraj zar sa njima da zive srbi I hrvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA