Izraelska ambasada napad, Selo Amerić kuća blog Foto: Tanjug/Marko Đoković, Telegraf.rs, Mateja Beljan

Obišli smo kuću teroriste, oglasio se i njegov otac: Žujovićeva žena napustila Srbiju, policija privodi

 
E. T.
E. T.
 
 ≫ 
  • 1

Miloš Žujović (25) izveo u subotu teroristički napad u Beogradu i teško ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) ispred ambasade Izraela.

Žujović je, kako su juče saopštili nadležni, konvertit iz Mladenovca koji je uzeo ima Salahudin. Ministar policije Ivica Dačić je rekao da je Žujović juče više puta prilazio kućici ispred ambasade u kojoj je Jevremović bio i postavljao pitanja za pravac, nakon čega je iz kese izvukao samostrel i ispalio mu strelu u vrat.

Sve se odigralo oko 11 časova, a Jevremović je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo. Jevremović je juče operisan i nakon operacije je bio u stabilnom stanju. Njega su obišli predsednik Aleksandar Vučić, ministar policije Dačić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U Srbiji je na snazi crveni nivo bezbnosti, a u gradovima širom Srbije primećeno je pojačano prisustvo policije. Podsetimo, policija je juče vršila i pretrese na više lokacija, a koje se dovode u vezi sa Žujovićem, a sinoć je privedena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje.

Činjenice

  • Miloš Žujović (25) samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića ispred ambasade Izraela u Beogradu
  • Napadač je eliminisan, u pitanju je konvertit iz Mladenovca, čije je versko ime bilo Salahudin
  • Jevremović od jutros u stabilnom stanju
  • Supruga Žujovića dva dana pre napada napustila Srbiju
  • Napadač samostrel kupio u Zemunu dan pre napada, pronađen račun
  • U Srbiji crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma
  • Uhapšeno više lica zbog sumnje na terorističko udruživanje
  • Telegraf posetio selo kod Mladenovca u kom je do pre dve godine živeo Miloš Žujović
Najnovije
00:35

Policija patrolira s dugim cevima, to je samo preventiva

Širom grada moguće je videti pojačane policijske snage s automatskim oružjem.

Međutim, to nije razlog za brigu, jer veče protiče mirno, bez prijava da je ozbiljnije ugrožena bezbednost na bilo kojoj lokaciji u gradu.

00:34

Zna se gde je supruga teroriste Žujovića

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić rekao je danas, gostujući na Informer TV, da je crnogorska policija pronašla suprugu teroriste Miloša Žujovića, koji je juče samostrelom napao žandarma ispred izraelske ambasade.

- MUP Crne Gore je ekspresno došao do supruge teroriste, oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška celog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju poverenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bi održali red i mir i zaštitili naše građane - rekao je Cmolić.

15:01

Oglasio se otac Miloša Žujovića

Miloš Žujović (25), koji je u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu teško samostrelom ranio žandarma Miloša Jevremovića (34), prema rečima njegovog oca pre četiri ili pet godina je promenio veru, a da su ga vrbovali ljudi iz Crne Gore.

12:42

Otkriveno šta je pronađeno u stanu teroriste iz Mladenovca

Policija je pretresla stan Žujovića u Novom Pazaru

11:53

Misteriozna žena u kući Žujovića

Ispred dvorišta kuće u kojoj je navodno boravio Žujović, parkiran je stari automobil, na tremu su stolica i kanta za smeće... Sinoć je ovde sve vrvelo od policije, a danas smo na imanju zatekli ženu.

Mladenovac, kuća teroriste, napadača , Miloš Žujović Foto Telegraf.rs
10:50

Snimak stana ekstremiste iz Novog Pazara

Na snimku se vidi zastava Islamske države i oružje

10:24

Najnovije informacije o stanju ranjenog žandarma

Otkriveno u kakvom je stanju od jutros žandarm Miloš Jevremović, koji je juče iz samostrela ranjen isprem ambasade Izraela

10:20

Ko su osumnjičeni za vezu sa teroristom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da terorizam ne može da pobedi državu i naveo da se akcija se nastavlja širom Srbije, kao i to da je do sada uhapšen Igor Despotović, potom Kemal Begović, a u akciji je uhvaćen i Haris Šundo, državljanin BiH koji nema boravak u Srbiji i biće mu izrečena mera udaljena iz Srbije.

10:09

Predsednik Vučić iznosi nove detalje o napadu

Predsednik Vučić gostuje na TV Prva gde govori o jučerašnjem terorističkom napadu.

09:52

"Bio je ovde sa ženom, skroz je pokrivena, samo se oči vide, bili smo u čudu"

Komšije Miloša Žujovića (25), konvertita iz sela kod Mladenovca, zaprepašćene su terorističkim aktom koji je izvršio kada je juče ispred ambasade Izraela iz samostrela u vrat pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića.

Dok jedna žena iz sela Amerić nije ni znala za porodicu Žujović jer je u to selo došla udajom i samo je čula za njih, ali ih ne poznaje, drugi meštani istakli su da porodicu poznaju, da nije problematična, i da su šokirani zbog onoga što se desilo.

09:32

Otkriveno gde je terorista kupio samostrel

Ministar Dačić je rekao da je Žujović dan pre napada kupio samostrel u radnji u Zemunu.

Kako je naveo, plaćen je 6.900 dinara!

09:28

Dačić i Vilan obišli povređenog Miloša Jevremovića

Ministar Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su danas povređenog žandarma Miloša Jevremovića, nakon čega su se obratili građanima.

09:18

Žujovićeva žena napustila Srbiju

Žena Miloša Žujovića je pre nekoliko dana otišla za Crnu Goru, naveo je ministar Dačić.

09:06

Određen pritvor za dve osobe

Ministar Dačić je rekao da je sprovedena širomka akcija saslušanja i pritvor u dva slučaja.

Kako navodi, reč je o Igoru Despotoviću koji je uhapšen u Beogradu, pritvor je određen Kemalu Begoviću, prilikom pretresa u Novom Pazaru. Njemu je oduzet prsluk sa zastavom tzv. Islamske države na leđima.

09:05

Terorista prvo bio do sinagoge

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je sada poznato mnogo detalja i da je rekonstruisano kretanje teroriste.

"Kretao se po gradu, prvo je bio do sinagoge, video je tamo policiju pa nije mogao da izvrši terorističko delo, pa krenuo je ka izraelskoj ambasadi. Dan pre toga, njgova suspruga je otišla u Crnu Goru, tražili smo informacije od crnogorske policije", naveo je Dačić.

08:59

Dačić: Izvršeni su pretresi na više lokacija širom Srbije

Ministar Dačić je rekao da je u toku noći izvršen pretres na više lokacija širom zemlje i da je razgovarano sa više desetina ljudi, a tužilaštvo će odrediti dalje postupanje.

08:57

Duge cevi i kordon specijalaca na ulazu u Mladenovac

U Mladenovcu, rodnom mestu Miloša Žujovića (25), versko ime Salahudin, konvertita koji je juče izvršio teroristički napad kada je samostrelom ranio u vrat Miloša Jevremovića (35), pripadnika Žandarmerije kod ambasade Izraela, koji ga je usmrtio u samoodbrani, dan posle vlada opsadno stanje.

Na samom ulazu u Mladenovac je policijska patrola, dok u gradu su specijalci sa dugim cevima

08:54

Žujović nije bio član Islamske zajednice Srbije, oglasio se Jusufspahić

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da je teroristički napad na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu izvršio Miloš Žujović (25) koji se "predstavljao kao musliman", a da vernik ne može biti terorista.

08:00

Nastavnica teroriste u šoku progovorila za Telegraf: "Bio je povučen, kući je uvek išao sam"

Reporteri Telegrafa razgovarali su sa nastavnicom koja je Žujoviću nekada predavala.

"Zaprepašćena sam vešću da je moj bivši đak postao terorista", kaže za Telegraf nastavnica (ime i prezime poznato redakciji) koja je Žujoviću predavala u Tehničkoj školi u Mladenovcu.

07:38

Ambasador Izraela će danas obići povređenog žandarma

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan i ministar policije Ivica Dačić obići će danas povređenog žandarma Miloša Jevremovića.

07:16

Narednih dana policija će obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić najavio je da će policija obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja u narednih nekoliko dana.

"Aktivnosti Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije će se nastaviti mnogo duže od svega toga. Sad je upaljen crveni stepen, zbog terorističnog čina koji je izvršen na teritoriji naše zemlje - do kada će on trajati, to ne zavisi samo od policije", kazao je Cmolić.

07:15

"Skoro je bio u selu kod roditelja, čuli smo da je prešao u islam"

Ekipa Telegraf.rs bila je sinoć u selu kod Amerića gde je Žujović ranije boravio. Brojni pripadnici policije pretresali su kuću u kojoj je navodno živeo. Komšije su nam pričale o Žujoviću i istakli da je skoro bio u selu kod roditelja.

07:13

Igor D. uhapšen zbog sumnje na terorističko udruživanje

Igor D. je u subotu uhapšen zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, napadačem na žandarma kod ambasade Izraela u Beogradu.

On je u aprilu osuđen za podsticanje na izvršenje terorističkih dela. Viši sud mu je izrekao prvostepenu kaznu zatvora od tri godine, dok Apelacioni sud treba da donese konačno odluku s obzirom na to da je ovo druga prvostepena presuda.

Proglašen je krivim jer je kontinuirano i javno, putem video snimaka, fotografija i tekstova iznosio i prenosio ideje kojima se posredno podstiče na vršenje krivičnog dela terorizam.

Video: Telegraf na licu mesta: Policija upravo pretresa kuću teroriste u selu Amerić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hitno

    30. jun 2024 | 09:22

    A izrealci zajedno sa amerikom dopustaju tkz nezavisno kosovo i rade na ukidanju republika srpske !!! Ko sve prolazi kroz Srbiju i sta rade siptari hrvati, treba da se dobro zapitamo, zajedno sa nasim drugosrbijancima koji im velikodusno pomažu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA