Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovako je na ulicama Beograda nakon terorističkog napada: U Novom Pazaru policija s dugim cevima češlja grad

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dačić je naglasio i da se dogovorio sa čelnicima policije da se obavi pretres svih lokacija u Mladenovcu i Novom Pazaru i da se svuda gde nešto bude sumnjivo i povezano sa terorizmom reši i da se pronađu tragovi i pohapse svi ti ljudi

  • 1
Beograd, Novi Pazar, mere zaštite bezbednosti Foto: Tanjug/Jovana Kulašević, TAnjug

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je proglasio crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma nakon što je i tužilaštvo današnji napad na žandarma ispred ambasade Izraela proglasilo terorističkim aktom i naglasio da će u skladu sa crvenim nivoom biti povećano pristustvo policije ne samo ispred ambasada i državnih institucija već i na mestima gde boravi veći broj ljudi.

Dačić je naglasio i da se dogovorio sa čelnicima policije da se obavi pretres svih lokacija u Mladenovcu i Novom Pazaru i da se svuda gde nešto bude sumnjivo i povezano sa terorizmom reši i da se pronađu tragovi i pohapse svi ti ljudi.

"U skladu sa instrukcijama, pravilima koja postoje, instrukcijama Saveta za nacionalnu bezbednost pošto je došlo do ovog terorističkog akta, jer on je sada zvanično okarakterisan kao teroristički akt od strane tužilaštva, kao ministar unutrašnjih poslova proglasio sam crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma", rekao je Dačić nakon što je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom posetio u Urgentnom centru ranjenog žandarma Miloša Jevremovića.

Naglasio je da to govori zbog toga, što će sigurno građani videti i veće prisustvo policije na raznim mestima koja su bitna za javni interes, odnosno gde boravi veći broj ljudi, ne samo ambasade i državne službe, nego i kad su u pitanju tržni centri ili druga mesta gde ima puno ljudi.

Zbog toga je danas popodne na ulica,ma glavnog grada prisutan veći broj policije. U pitanju su specijalci koji sa dugim cevima češljaju sve sumnjive lokacije.

Kada je u pitanju napadač, Dačić je rekao da se traga za ljudima sa kojima je bio u kontaktu.

"On je iz Mladenovca, promenio je veru, prešao u islam, uzeo je ime Salahudin i preselio se da živi u Novi Pazar", podsetio je ministar i pokazao fotografiju koja je snimljena u Upravi za strance.

Kako je rekao Dačić, on je doveo 11. marta ženu iz Plava, zove se Besa, i naglasio da fotografija govori o stepenu zaslepljenosti o tome šta to treba da se desi da Srbin iz srca Šumadije preraste u eksteremnog vehabiju.

"Inače, on je Miloš. Otac mu se zove Zoran. I zato kada sad gledate to, ja ne želim nijednim našim potezom da bacimo ljagu na našu braću muslimane, odnosno Bošnjake. Jer ovde je reč o Srbima koji su konvertirali u islam", rekao je on.

"I sada nevezano od nacionalne pripadnosti. Mi smo se dogovorili, ja sam rekao i Vasiljeviću, čoveku koji obavlja dužnost direktora policije i Cmoliću koji je načelnik Uprave kriminalističke policije, da izvršimo pretrese svuda i da svuda gde nam je nešto sumnjivo i povezano sa terorizmom, da to rešavamo i da pronalazimo određene tragove i da pohapsimo sve te ljude", rekao je Dačić.

Pojačana kontrola i u Novom Pazaru

U Novom Pazaru primetno je pojačano prisustvo policije i podignut je nivo pripravnosti posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Policija naoružana dugim cevima raspoređena je na nekoliko lokacija u centru Novog Pazara i ispred zgrade Policijske uprave.

Napad na žandarma u Beogradu izvršio je Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru.

Zbog toga će policija izvršiti pretrese na više lokacija u tom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabahudinka

    29. jun 2024 | 19:58

    Napokon da nadje drzava način da udje u Pazar ,Sjenicu i Tutin i razbije vehabiske ćelije...vreme je da se pokažu zubi ekstremnim elementima u državi Srbiji. Taj Mladenovac je leglo vrbovanih mladih ljudi,o čemu se tu radi u stvari?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA