≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriven identitet teroriste koji je pucao u žandarma u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je mladić, konvertit iz Mladenovca, koji je uzeo versko ime Salahudin

  • 45
Osumnjičeni za napad kod ambasade Izraela Foto: Informer/Ustupljena fotografija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca.

"Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić.

Podsetimo, Žujović je oko 11 časova iz samostrela pucao u pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (35) i pogodio ga strelom u vrat.

Jevremović je u samoodbrani potegao oružje i ispalio hice u Žujovića, koji je na kraju podlegao povredama. Žandarm je hitno prevezen u Urgentni centar gde je i operisan i nalazi se u šok sobi.

Ministar policije Ivica Dačić je ranije rekao da je napadač više puta prilazio kućici u kojoj je Jevremović sedeo dok je bio na dužnosti i postavljao pitanja za pravac.

Potom je otvorio vrata, iz kese izvukao samostrel i pucao u žandarma.

(Telegraf.rs)

Video: Upucao pripadnika Žandarmerije, ubijen u samoodbrani: Trenutak kada odnose telo teroriste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYZ

    29. jun 2024 | 15:54

    U stvari ovo ne treba Srbi da komentarišu vec Muslimani i da se izjasne da li se slažu sa ovim činom ili da ga osude. Vehabije treba tretirati kao terorističku organizaciju i zatvoriti kampove za obuku u Srbiji i R.Srpskoj a ako ih Federacija podržava neka idu tamo.

  • Veki

    29. jun 2024 | 15:52

    Poseju islam po Srbiji i onda srbin srbina ubija.

  • XYZ

    29. jun 2024 | 15:25

    Bas su ih lepo naučili vrednostima islama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA