≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je heroj koji je neutralisao teroristu u Beogradu: U napadu i sam teško ranjen

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ranjeni pripadnik Žandarmerije je hitno operisan

  • 11

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) teško je ranjen u terorističkom napadu u Beogradu, koji se dogodio ispred ambasade Izraela na Dedinju, kada mu je nepoznati napadač, najverovatnije pripadnik vehabija, pucao iz samostrela u vrat.

Ministar policije Ivica Dačić, koji je odmah nakon napada otišao u Urgentni centar da obiđe povređenog žandarma, ispričao je sve detalje napada i pokazao fotografiju ranjenog Miloša, koji je po prijemu hitno odveden u operacionu salu.

On je samo pukom srećom preživeo napad.

Kako je rekao ministar, pripadniku Žandarmerije je život sačuvalo to što nije izvadio strelu iz vrata.

"Policajac je uspeo da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će napadač ostati živ, da možemo da saznamo još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi tačan identitet te osobe. Njegove relacije, sa kim je povezan, šta je i da li je nešto vezano za njega što se tiče terorizma. Mi sada pričamo o mogućim motivima, ali nema drugog motiva zašto bi neko napao Žandarma. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko sati imati identitet osobe, da će stvari biti jasnije. U ambasadi niko nije bio ugrožen u trenutku napada, njih obezbeđuju druge jedinice. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi", rekao je ministar prilikom obraćanja medijima.

Najnovije informacije pratite u našem blogu uživo.

(Telegraf.rs)

Video: Opsadno stanje ispred ambasade nakon terorističkog napada u Beograedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    29. jun 2024 | 15:05

    Подршка припадницима Жандармерије, МУП Републике Србије као и свим припадницима служби безбедности Републике Србије. Акти насиља, тероризма и претњи су недопустиви и морају да буду оштро санкционисани. Као и да буду ухапшени сви они који су радикализовани на било који начин.

  • Mitar

    29. jun 2024 | 14:26

    Bože me sačuvaj pokazuje sliku teško ranjenog čoveka iz bolnice nije mogao da stavi sliku iz legitmacije.

  • Sibin

    29. jun 2024 | 15:12

    Svaka cast na hrabrosti, bravo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA