≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opsadno stanje kod ambasade nakon terorističkog napada u Beogradu: Sve vrvi od policije

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pripadnik Žandarmerije, koji je teško ranjen je operisan

  • 0

Veliki broj pripadnika policije i specijalnih jedinica blokiralo je područje oko ambasade Izraela na Dedinju nakon što je oko 11 sati jutros nepoznata osoba izvršila teroristički napad i pucala u pripadnika Žandarmerije M. J. (34) iz samostrela.

M. J. je u napadu teško ranjen, a u samoodbrani je ispalio više hitaca u napadača, koji je kasnije podlegao povredama.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, napadač je više puta prilazio kućici u kojoj je M. J. sedeo i postavljao pitanja, a onda je iz kese izvukao samostrel i pucao M. J. u vrat.

"On je obavljao svoju dužnost obezbeđivanja abasade Izraela u kućici koja se nalazi ispred. NN lice je više puta prilazilo policajcu pitalo ga gde je muzej i slično, odlazio a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, nosio je kesu sa sobom iz nje izvadio samostrel i ranio policajca", rekao je Dačić.

Teško ranjen, žandarm je potegao pištolj i ispalio više hitaca u napadača.

Ljudi koji žive kod ambasade ispričali su našim reporterima da su samo odjednom čuli rafal.

"Bilo je strašno, nismo znali šta se događa, a onda je sve počelo da vrvi od policije", ispričali su nam građani i dalje u vidnom šoku.

Napadač je ostao da leži mrtav na zemlji, dok je teško povređeni pripadnik Žandarmerije prevezen u Urgentni centar gde je i operisan.

Istragu o napadu na žandarma ispred ambasade preuzelo je Specijalno tužilaštvo. Kako je rekao ministar Ivica Dačić, radi se o terorističkom aktu protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije, a postoje sumnje da su povezana neka lica koja imaju veze sa vehabijskim pokretom.

"Uhapsili smo još neke ljude preventivno, koji su se nalazili u blizini policijskih objekata i zajedno sa bezbednosnim službama gledamo da povežemo taj slučaj. Neke sumnje su prisutne, indicije postoje da su lica već poznata bezbednosnim službama, a reč je o vehabijskom pokretu. Ali, to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo istragu", rekao je Dačić.

Preventivno su u Beogradu pojačane mere zaštite, dodao je Dačić, ne samo ispred objekata kao što ambasade i državne institucije, već i u tržnim centrima i na šetalištima.

Sve o napadu, iz minuta u minut, pratite u našem BLOGU.

(Telegraf.rs)

Video: Ranjen pripadnik Žandarmerije kod ambasade Izraela na Dedinju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA