≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić održao konferenciju ispred Urgentnog centra: Pripadnik Žandarmerije ranjen u terorističkom aktu vehabija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnik Žandarmerije M.J. (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo

  • 1

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić održao je konferenciju ispred Urgentnog centra u kojem je povređeni pripadnik Žandarmerije koji je zadobio teške povrede prilikom obavljanja službene dužnosti.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

"Nepoznato lice je više puta prilazilo policajcu, postavljalo mu pitanja, recimo, gde je muzej. Onda se lice vratilo i iz kese izvadilo samostrel i ranilo pripadnika Žandarmerije. Nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu, napadu na našu državu", rekao je Dačić.

Dodao je da je policajcu život sačuvalo to što nije izvadio strelu iz vrata:

"Policajac je uspeo da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će napadač ostati živ, da možemo da saznamo još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi tačan identitet te osobe. Njegove relacije, sa kim je povezan, šta je i da li je nešto vezano za njega što se tiče terorizma. Mi sada pričamo o mogućim motivima, ali nema drugog motiva zašto bi neko napao Žandarma. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko sati imati identitet osobe, da će stvari biti jasnije. U ambasadi niko nije bio ugrožen u trenutku napada, njih obezbeđuju druge jedinice. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi".

Najnovije informacije pratite u našem blogu uživo.

(Telegraf.rs)

Video: Ranjen pripadnik Žandarmerije kod ambasade Izraela na Dedinju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    29. jun 2024 | 13:30

    Odavno govorim da su nam najžešći neprijatelji pokatoličeni i Srbi koji pređu u Islam !!! Njihov dan traje 25h,jer se moraju dodatno dokazivati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA