Uživo Telegraf pred kućom gde je živeo terorista, uhapšeno još jedno lice: Ranjeni žandarm stabilno, obišao ga Vučić

 
M. Č.
J. P.
M. Č. J. P.
 
 ≫ 
  • 6

Muškarac je izveo danas teroristički napad u Beogradu i teško ranio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) ispred ambasade Izraela, dok je bio na dužnosti.

Napadač, koji je naknadno identifikovan kao Miloš Žujović (25), konvertit iz Mladenovca koji je uzeo ima Salahudin, pucao je u Jevremovića iz samostrela.

"Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić.

Sve se odigralo oko 11 časova, a Jevremovića je strela pogodila u vrat. Pripadnik Žandarmerije je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

Kako javlja naš reporter, kod ambasade sve vrvi od policije.

Činjenice

  • Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen na dužnosti ispred ambasade Izraela
  • U njega je iz samostrela pucao Miloš Žujović (25), konvertit iz Mladenovca.
  • Ministar Dačić rekao da je u pitanju teroristički akt
  • Jevremović je u samoodbrani ispalio hice u napadača
  • Napadač podlegao povredama
  • Ranjeni pripadnik Žandarmerije u stabilnom stanju
  • Sumnja se da je napadač iz vehabijskog pokreta
  • Napadač je kod sebe imao i nož
  • Uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje
  • U Srbiji proglašen crveni nivo pretnji od terorizma, pojačano prisustvo policije

Uživo

Najnovije
21:05

Ko je Igor D. koji je uhapšen zbog sumnje na terorističko udruživanje?

Igor Despotović koji je danas uhapšen zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem napadačem na žandarma kod ambasade Izraela u Beogradu, u aprilu je osuđen za podsticanje na izvršenje terorističkih dela.

Viši sud mu je izrekao prvostepenu kaznu zatvora od tri godine, dok Apelacioni sud treba da donese konačno odluku s obzirom da je ovo druga prvostepena presuda.

Proglašen je krivim jer je kontinuirano i javno, putem video snimaka, fotografija i tekstova iznosio i prenosio ideje kojima se posredno podstiče na vršenje krivičnog dela terorizam.

20:44

Oglasilo se Javno tužilaštvo za organizovani kriminal o pucnjavi ispred ambasade Izraela u Beogradu

Povodom napada na pripadnika Žandarmerije MUP-a RS koji si odigrao danas oko 11 sati na raskrsnici ulica Majora Jagodića i Mladena Stojadinovića ispred Ambasade Države Izrael obaveštavamo javnost da je u toku predistražni postupak u pravcu utvrđivanja svih elemenenata krivičnog dela terorizma, kažu za "Telegraf.rs" iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

- O događaju je obavešten dežurni jvani tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koji je po dobijanju obaveštenja od strane policije, izašao na lice mesta , neposredno izvršio uviđajlica mesta te izdao sve potrebne naloge u cilju pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnoh stanja na osnovu koga bi se mogla doneti zakonita odluka- stoji u saopštenju.

20:31

Oglasio se Aleksandar Vulin

Terorizam je zlo koje ne zaobilazi ni jednu zemlju. I zato ne može biti dobrih i loših terorista, naših i njihovih. Srbija je bezbedna i sigurna zemlja i ovaj teroristički napad ne sme da destabilizuje zemlju ili svađa naše građane, rekao je Vulin.

20:29

"Skoro je bio u selu kod roditelja, čuli smo da je prešao u islam"

Komšije za Telegraf pričale o teroristi koji je ranio žandarma.

Selo Amerić kuća,   gde je živeo napadač Foto: Telegraf.rs
20:02

Pretresa se stan teroriste u Novom Pazaru

Viđali smo ga vrlo retko, nije bio upadljiv. Skoro je doveo ženu, koja je cela bila pokrivena, rekle su komšije za RINU.

19:43

Ovako je uhapšena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje

U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje.

Reč je Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad.

19:32

Ovako je na ulicama Beograda

Danas popodne na ulicama glavnog grada prisutan je veći broj pripadnika policije. U pitanju su specijalci koji sa dugim cevima češljaju sve sumnjive lokacije i obezbeđuju lokacije gde ima više građana.

19:04

SAZNAJEMO Policija upravo pretresa kuću teroriste u selu Amerić

Reporteri Telegraf.rs, koji su na licu mesta, javljaju da pripadnici policije upravo vrše pretres kuće u selu Amerić u kojoj je, kako se sumnja, živeo, odnosno, boravio terorista Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca.

18:55

Narednih dana policija će obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić najavio je da će policija obezbeđivati tržne centre i mesta javnih okupljanja u narednih nekoliko dana.

"Aktivnosti Uprave kriminalističke policije i Bezbednosno-informativne agencije će se nastaviti mnogo duže od svega toga. Sad je upaljen crveni stepen, zbog terorističnog čina koji je izvršen na teritoriji naše zemlje - do kada će on trajati, to ne zavisi samo od policije", kazao je Cmolić.

18:22

Ministarstvo pravde osudilo teroristički akt u Beogradu

Ministarstvo pravde istaklo je "posvećenost daljem unapređenju strateškog, normativnog i institucijalnog okvira Republike Srbije za sprečavanje i borbu protiv terorizma, u skladu sa najvišim standardima Saveta bezbednosti UN i EU".

18:09

Ovako svetski mediji izveštavaju o terorističkom napadu u Beogradu

Svetski mediji posvetili su veliku pažnju terorističkom napadu koji se dogodio danas u Beogradu.

Najviše pažnje su, logično, posvetili izraelski mediji, pošto se ispred ambasade njihove zemlje i desio ovaj incident, te su vest o ovom napadu istakli na naslovnim stranama svojih portala.

17:47

Policajci sa dugim cevima na ulicama Novog Pazara

Policija naoružana dugim cevima raspoređena je na nekoliko lokacija u centru Novog Pazara i ispred zgrade Policijske uprave.

17:44

Ovako izgleda povređeni pripadnik Žandarmerije nakon operacije

Povređenog Miloša Jevremovića obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić i Miloš Jevremović Foto: Tanjug
17:16

Dačić pokazao kako izgleda žena napadača na žandarma u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pokazao je danas medijima kako izgleda žena koju je napadač na žandarma Miloša Jevremovića u martu doveo u Srbiju.

17:13

Crveni nivo bezbednosti u Srbiji

Ministar Dačić je rekao da je nivo bezbednosti u Srbiji podignut na crveni nivo

17:04

Predsednik Vučić se obraća javnosti nakon terotističkog napada u Beogradu

Predsednik Vučić se obraća građanima nakon terorističkog napada u Beogradu u kojem je ranjen pripadnik Žandarmerije Miloša Jevremovića.

Predsednik je potvrdio da je napadač izvukao samostrel iz kese u gađao Jevremovića u vrat.

Kako je dodao, sreća je što žandarm nije čupao strelu iz vrata i to mu je spasio život.

"On je sad u dobrom stanju, ne očekujemo teže i veće komplikacije", rekao je Vučić.

16:55

Ko su vehabije?

Poznavaoci islama tvrde da na vehabije, koje pripadaju radikalnom islamskom pokretu, ne treba gledati kao na religijsku, već kao na kriminalnu grupu koja zloupotrebljava religiju radi ostvarivanja svojih ciljeva.

16:29

Vesić najoštrije osudio napad na izraelsku ambasadu

"Ovaj napad je na žalost logična posledica opšte antisemitske histerije i negativne kampanje koja se u svetu vodi protiv jevrejskog naroda", rekao je ministar Vesić.

16:14

Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom Izraela u Srbiji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom o današnjem napadu na pripadnika Žandarmerije.

16:13

Povređeni žandarm u stabilnom stanju

Uspešno je završena operacija žandarma koji je danas napadnut kod ambasade Izraela u Beogradu. Kako Telegraf.rs saznaje, on je u stabilnom stanju i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Kako saznajemo, zadobio je povrede mekih tkiva. Njegovo stanje se i dalje prati.

15:40

Podignut stepen bezbednosti u Srpskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je mere bezbednosti na području Republike Srpske, posebno na javnim mestima, nakon današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije Srbije.

15:35

Policija vrši pregled kuća kod mesta terorističkog napada u Beogradu

Na mestu terorističkog napada u Beogradu kod ambasade Izraela policija trenutno vrši pregled okolnih kuća, skida nadzorne kamere i razgovara sa potencijalnim svedocima.

Pogrebno je odvezlo telo napadača na pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34).

15:21

NAJNOVIJA VEST: Otkriven identitet napadača iz Mladenovca

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio identitet napadača, u pitanju je mladić iz Mladenovca, koji je promenio veru.

15:07

Odneto telo teroriste

Na mesto terorističkog napada u Beogradu, kod ambasade Izraela, kako javlja naš reporter sa lica mesta, stiglo je vozilo pogrebnog preduzeća, koje je odvezlo telo napadača na pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34).

14:47

Oglasio se MSP Izraela nakon napada u Beogradu

''Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Ambasada je zatvorena i niko od osoblja ambasade nije povređen. Povređen je lokalni policajac. Okolnosti incidenta se istražuju“, navodi se u saopštenju izraelskog ministarstva

14:41

Odneto oružje kojim je izvršen napad

Pripadnici policije uklonili su samostrel koji je napadač koristio.

14:37

Gašić: Napad na žandarma podmukli i kukavički akt

Današnji pokušaj ubistva našeg žandarma je, ne samo teroristički, nego i podmukli kukavički akt. Misli pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su sa našim kolegom i njegovom porodicom. Molimo se za njegovo zdravlje i nadamo brzom oporavku, izjavio je ministar Gašić.

14:27

Ovo je heroj koji je neutralisao teroristu u Beogradu

Ministar policije Ivica Dačić, koji je odmah nakon napada otišao u Urgentni centar da obiđe povređenog žandarma, ispričao je sve detalje napada i pokazao fotografiju ranjenog Miloša, koji je po prijemu hitno odveden u operacionu salu.

14:25

Napadač imao masku na licu?

Prema nezvaničnim saznanjima nepoznati napadač koji je ubijen ispred ambasade Izraela je na licu imao masku, najverovatnije hiruršku.

14:07

Vučević: Država će odlučno reagovati

Premijer Srbije Miloš Vučević u izjavi za Telegraf osudio je teroristički napad koji se danas desio u Beogradu.

"Najoštrije osuđujem gnusni teroristički napad u Beogradu, ispred izraelske ambasade. Država će odlučno odgovoriti na pretnju terorizma. Prevatio se svako ko misli da nas može destabilizovati ovakvim nepočinstvima", poručio je premijer.

13:52

Ovo je terorista koji je pucao u Žandarma

Telo teroriste koji je teško ranio samostrelom pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) nalazi se na zemlji kod ambasade Izraela.

13:39

Opsadno stanje kod ambasade nakon terorističkog napada u Beogradu

Veliki broj pripadnika policije i specijalnih jedinica blokiralo je područje oko ambasade Izraela na Dedinju nakon što je oko 11 sati jutros nepoznata osoba izvršila teroristički napad i pucala u pripadnika Žandarmerije M. J. (34) iz samostrela.

M. J. je u napadu teško ranjen, a u samoodbrani je ispalio više hitaca u napadača, koji je kasnije podlegao povredama.

13:20

Pogledajte obraćanje ministra Ivice Dačića nakon terorističkog napada u Beogradu

13:19

Pojačane mere bezbednosti

"Pojačali smo sve mere zaštite bezbednosti u gradu. Policija je na ulicama, ispred tržnih centara i institucija", saopštio je Dačić.

13:10

Napadač imao nož kod sebe

Ministar Dačić je rekao da je osumnjičeni za napad kod sebe najverovatnije imao nož i da se sumnja da je imao veze sa vehabijskim pokretom.

13:09

Upucani Žandarm životno ugrožen

Lekari Kliničkog centra koji su sa ministrom Dačićem ispred Urgentnog centra rekli su da je M. J. životno ugrožen i naveli da je i dalje u operacionoj sali.

13:07

Dačić: Radi se o terorističkom aktu

Ministar Dačić je rekao da se radi o terorističkom aktu, te da su uhapšeni još neki ljudi preventivno. Identitet napadača na M. J. i dalje nije poznat.

13:06

Napadač iz kese izvukao oružje i pucao u pripadnika Žandarmerije

Prema navodima ministra Dačića, napadač na pripadnika Žandarmerije je u kesi nosio samostrel i više puta je prilazio kućici gde je M. J. sedeo da "nešto pita".

12:58

"Čuo se rafal, bilo je strašno"

Svedoci koji su prolazili kod ambasade Izraela u trenutku napada na pripadnika Žandarmerije kažu da su čuli rafal.

12:50

SAZNAJEMO Ranjeni pripadnik Žandarmerije u operacionoj sali

Pripadnik Žandarmerije M. J. (34), koji je ranjen danas na dužnosti ispred ambasade Izraela, trenutno se nalazi u operacionoj sali, saznaje Telegraf.rs.

On je pogođen samostrelom u vrat.

12:50

Dačić: Pripadnik Žandarmerije u svesnom stanju prevezen u UC

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je NN lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela.

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    29. jun 2024 | 12:46

    Uvek Srbi nagrabuse u tuđim ratovima........

  • vuk

    29. jun 2024 | 12:49

    A kaze nam koferce nikada nije bilo sigurnije

  • GP

    29. jun 2024 | 15:33

    Свака ти част Обилићу! Нема неутралисати, већ уништити. Још једном, свака част! Брзо се опорави, такви нам требају!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA