≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Određen pritvor zaposlenima iz KPZ Padinska skela: 11 dana krili da trojica ubijaju deku

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okrivljenima S. K, D. K, S. P. i Z. K. određen je pritvor, dok je V. S određena mera zabrane napuštanja stana

  • 6
Stanimir Brajković Foto-kolaž: Milena Đorđević, Facebook

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je danas doneo rešenje kojim se okrivljenima S. K, D. K, S. P. i Z. K. određuje pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana, saopštio je Viši sud.

Pritvor je okrivljenima S. K, D. K, S. P. i Z. K. određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Istim rešenjem, prema okrivljenoj V. S. određena je mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, kojom joj je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti stan u kojem boravi.

Mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora V. S. određena je zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima S. K, D. K, S. P., Z. K. i V. S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela nesavestan rad u službi.

Protiv ovog rešenja okrivljeni mogu da se žale krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Oni se sumnjiče da su, od 24. januara do 4. februara ove godine, u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama i propuštanjem dužnosti nadzora, nesavesno postupali u vršenju službe, usled čega je 4. februara ove godine preminuo prekršajni osuđenik Stanimir Brajković, koji je izdržavao prekršajnu kaznu u zatvorenom odeljenju, Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu u Padinskoj Skeli.

(Telegraf.rs)

Video: Čeka se sahrana Dalibora koji je umro u pritvoru: Policija blokirala prilaz groblju u Zlotu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA