≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znali da Stanimir može da umre, ali su sve ignorisali: Saslušano petoro zaposlenih u zatvoru u Padinskoj skeli

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saslušani su lekarka Vesna S, kao i četovrica zatvorskih službenika, vođa smene Slađan K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K.

  • 7
Stanimir Brajković, zatvor padinska skela Foto: youtube.com/@RTSSajtZvanicniKanal, Facebook

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela zbog sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi u vezi sa smrću S. B, 4. februara ove godine, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Saslušani su lekarka Vesna S, kao i četovrica zatvorskih službenika, vođa smene Slađan K. zaposlen na mestu mlađeg nadzornika, kao i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K.

Svi osumnjičeni su negirali izvršenje krivičnog dela za koje se terete i izneli su svoje odbrane.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor, a Vesni S. kućni pritvor, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni izvršili navedeno krivično delo u periodu od 24. januara do 4. februara 2024. godine tako što su u svojstvu službenih lica, kršnjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika S. B. koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu, saopštilo je tužilaštvo.

Takođe, očigledno nesavesno postupanje tiče se i neevidentiranja povreda koje je zadobio S. B. u dnevnom izveštaju i neobaveštvanju nadređenih o tome.

Podsećamo, protiv trojice osumnjičenih u toku je istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo, jer su, kako se sumnja, od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog S. B.

(Telegraf.rs)

Video: "Policija bre": Izletili iz automobila i bacili osmunjićenog na zemlju, snimak hapšenja zbog droge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav

    28. jun 2024 | 18:13

    I doktorka treba u ztvor što je ona privilegovana pa u kućni pritvor.

  • Miki

    28. jun 2024 | 18:23

    Znali su da je stari covek,imao je povrede, pa koliki bezdusnik moras da budes da ga ostavis i okrenes glavu bez da ispitas sve to i da ga premestis?

  • Aleks

    28. jun 2024 | 18:34

    Doživotna robija za tesku smrt i mucenje i izivljavanje. Za sve 3 počinilaca. Zaposlenima suspenzija, momentalna robija odredjena za nesavest i ucestvovanje, novcana kazna i dosije u saucestvu da se nikada vise ne mogu zapostliti. Ovo je zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA