≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dačić obišao pripadnike MUP-a u Kruševcu

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

MInistar unutrašnjih poslova obišao je pripadnike PU i Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu i naglasio da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i bolje uslove rada svih pripadnika MUP-a

  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas, nakon svečane sednice Vlade Republike Srbije, pripadnike Policijske uprave u Kruševcu i Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu i naglasio da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i bolje uslove rada svih pripadnika MUP-a.

Ministar Dačić je istakao da je zadovoljan rezultatima rada policije i naglasio da je, prema statistici, u Srbiji smanjen broj izvršenih krivičnih dela i to ne samo u odnosu na 2023, nego i na period pre 2012. godine.

"Od 2001. do 2012, taj broj je manji za čak 40 posto, što je za nas od velikog značaja zato što svrha postojanja policije jeste upravo da građani budu bezbedni. U tom pogledu mi želimo da se obezbedi stabilan javni red i mir, da se spreče narušavanja bezbednosti zemlje i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a opet sa druge strane da građani imaju jedan odnos poštovanja prema policiji, kao što i policija treba da ima odnos poštovanja prema građanima“, rekao je ministar Dačić.

Dačić je istakao da je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova modernizacija i unapređenje rada policije, kao i još bolji rezultati u borbi protiv svih vidova kriminala.

"Naš zadatak je da u narednom periodu imamo značajne rezultate u borbi protiv kriminala, bezbednosti na putevima, borbi protiv ilegalnih migracija i kad je reč o vanrednim situacijama, što je veoma bitno, jer današnje vreme je takvo da nikada ne znate kad će biti potrebna neka intervencija. Danas je u Kruševcu bila potrebna intervencija kada je osmomesečno dete ostavljeno u kolima na ovoj visokoj temperaturi“, rekao je ministar Dačić.

Govoreći o širokom delokrugu rada policije, ministar je rekao da odaje priznanje svim policajcima i vatrogascima-spasiocima na predanom radu, kao i da „ne treba niko da se plaši policije već, naprotiv, svi treba da vole policiju“.

Ministar je istakao da je ove godine manji broj poginulih u odnosu na prethodnu, ali i da se nastavlja sa preventivnim akcijama i rigoroznim kontrolama u saobraćaju.

"Što se tiče kontrole saobraćaja, nama je u interesu da imamo rigoroznu kontrolu i oštre kazne. Manji je broj poginulih u toku ove godine, nego u protekloj godini, ali to ne znači da ne treba da radimo i dalje. Nama je cilj da svedemo taj broj na nula stradale dece u saobraćaju, a i naravno, da ima što manje stradalih odraslih. Sprovodimo preventivne akcije i oštre kontrole, naročito zato što je povećan broj onih koji voze pod uticajem narkotika i zato kontrole moraju da budu rigoroznije. Zadovoljni smo rezultatima rada policije i MUP u Kruševcu i celom okrugu i nastavićemo da ih podstičemo da dobro rade“, poručio je ministar Dačić u Kruševcu.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Dačić na sastanku sa delegacijom Austrije u Salcburgu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA