Vreme čitanja: oko 1 min.

Određen pritvor osumnjičenoj da je udarila devojčicu na pešačkom prelazu

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njoj je na teret stavljeno da je saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu

  • 1
Hapšenje, žena, devojka Foto: Shutterstock

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor N.K. osumnjičenoj da je upravljajući automobilom 26. juna u Ulici Vojvode Stepe na pešačkom prelazu udarila maloletnicu koja je tada teško povređena. Pritvor je N.K je određen da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom roku ponovila krivično delo, rečeno je za Tanjug u tom sudu.

Sudija za prethodni postupak je odbio predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva da se okrivljenoj odredi pritvor i iz razloga uznemirenja javnosti, jer kako navode, nisu ispunjeni zakonom određeni uslovi.

Tužilaštvo je predložilo da osumnjičenoj sud odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, odnosno oštećenu i očevice događaja, da ne bi ponovila krivično delo, a s obzirom da je protiv osumnjičene podneto 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda, kao i jer su sve okolnosti pod kojima je delo izvršeno izazvale uznemirenje javnosti.

Njoj je na teret stavljeno da je saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu. Sumnja se da je ona izvršila krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA