Ludak i Ćenta ubijeni ispred suda u Nišu: Iza ove mafijaške likvidacije i dalje se krije se velika misterija

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Do danas nije poznato koje naručilac, niti izvršilac ubistva

Aleksandar Barjaktarević (36) zvani Saško Ludak i Žarko Savić (33) poznatiji kao Ćenta, likvidirani su 26. juna 2017. godine ispred restorana "Pandora" u Nišu, nedaleko od zgrade suda u tom gradu. Ubicu je saučesnik čekao na skuteru i njih dvojica su pobegli sa lica mesta.

Do danas nije poznato koje naručilac, niti izvršilac ubistva.

Do ubistva je došlo nasred ulice, oko 11 sati, pred brojnim svedocima. Savić je preminuo na licu mesta. Meci su ga pogodili u glavu i grudi. Barjaktarević je sa povredama prevezen u Klinički centar, gde su se lekari satima borili za njegov život. Ipak, kako je pogođen dva puta, a jedan metak završio mu je u srcu, nade za njega nije bilo.

Okolnosti ubistva i dalje nisu razjašnjene. Pretpostavlja se da je Barjaktarević bio glavna meta napada, a da je Savić slučajna žrtva. Naime, od kada mu je godinu dana pre ubistva pod automobil postavljena bomba, Barjaktarević se vozio u blindiranom automobilu. U eksploziji je ostao bez stopala.

Kobnog dana je došao do Palate pravde, gde je imao suđenje. Tog dana trebalo je da budu iznete završne reči na suđenju protiv njega zbog pokušaja teškog ubistva u saizvršilaštvu, zbog kog je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora. Savić je bio sa njim kako bi video brata Marka, koji je trebalo da prisustvuje istom suđenju zbog ubistva Marka Pavlovića (22), ranjavanja njegovog brata Miroslava i Mihajila Živića.

Izašao je iz blindiranog automobila, a vozaču rekao da ga ne čeka. Kako je suđenje bilo odloženo, otišao je na piće u kafić "Pandora" koji se nalazi u blizini suda, što je obično radio posle suđenja. Kako je pravilo sa takvim tipom likvidacija, ubica je najverovatnije pratio njegovo kretanje i znao da nije naoružan jer oružje ne bi mogao da unese u sud.

Kada su Barjaktarević i Savić izašli iz lokala, Savić se prvi našao oči u oči sa ubicom, koji ih je čekao na ulici sa pištoljem u rukama i kacigom na glavi. Nije isključeno da je pokušao da se suprotstavi napadaču i oduzme mu oružje, ali ubica je bio brži i pucao mu je u glavu i telo, a potom oružje okreno ka Barjaktareviću i ponovo su se začuli pucnji.

Zarko Savic Centa Žarko Savić Ćenta Žarko Savić Ćenta; Foto: Telegraf

Čim je upucao Barjaktarevića, ubica je pobegao. Očevici koji su sedeli u parku videli su nižeg, punijeg čoveka sa kacigom na glavi i pištoljem u ruci kako trči ka skuteru na kom ga je pomagač čekao sa upaljenim motorom. On je seo na skuter, stavio pištolj pod majicu i krenuli su Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog, prema crkvi Svetog Luke, nakon čega su se razdvojili.

Pretpostavljalo se da je ubica levoruk jer je pištolj držao u levoj ruci, a malo je verovatno da bi tokom bekstva premeštao pištolj u drugu ruku.

Sumnjalo se da je ubica, osim pomagača na motoru, imao još jednog pomagača, koji je dojavio kada su Barjaktarević i Savić krenuli da izlaze iz "Pandore". Na to je ukazivala činjenica da je ubica bio na ulazu bašte baš kada su izašli, a prethodno je kružio na motoru.

Ubijen iz osvete?

Veruje se da je Barjaktarevći nastradao zbog osvete za ubistvo iz 2008. godine, kada je ubijen Marko Pavlović, a ranjen njegov brat Miroslav, kao i Mihajlo Živić, koji se slučajno našao na mestu obračuna.

Godinu, kada je i počeo najavljeni ulični rat, Saško je u Dušanovoj ulici u Nišu izgubio levu nogu. Tačnije, razneseno mu je stopalo. Suparnički klan mu je tada podmetnuo bombu u auto marke "golf". Iako im je namera bila da ubiju Aleksandra, tada to nisu uspeli.

U Italiji je, potom, kupio protezu za nogu koju je platio 30.000 evra i da su ljudi pričali da se nije primetilo da ima protezu i da je čak igrao i fudbal.

Aleksandar Andjelkovic Barjaktarević, Saško Ludak Aleksandar Barjaktarević; Foto: Telegraf

Nakon eksplozije promenio je svoje prezime Anđelković u Barjaktarević, što je prezime njegove supruge.

Pre nego što je počeo da "mafija" po Nišu, Aleksandar je živeo u Švajcarskoj u kojoj je zaradio pare. Sve vreme se družio sa kriminalcima, uvek je vozio besna kola i bio okružen ženama. Od kuće je napravio dvorac.

U bekstvu je proveo šest godina, a nakon što je uhapšen u pritvoru je proveo samo mesec dana, nakon čega je pušten na slobodu. Tada kreće hajka na njega.

(Telegraf.rs)

Video: Završeno pripremno ročište u parnici po trećoj tužbi protiv Kecmanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA