Vreme čitanja: oko 1 min.

Doneta presuda za dilera iz Vršca: Za "spid" i marihuanu dobio više od 4 godine

M. Č.

Vreme čitanja: oko 1 min.

POlicija mu pronašla amfetamin u količini od 2 kilograma i 405 grama neto mase, opojnu drogu marihuanu u količini od 126 grama neto mase i 31 tabletu leka Bromazepam, zajedno sa digitalnom vagicom, više pribora i predmeta za mešanje i sveskom sa evidencijom o prodaji opojne droge

  • 1
Zaplena novac droga policija Printskrin: MUP Srbije

Dušan Zorić (39) iz Vršca osuđen je na 4 godine i tri meseca zbog prodavanja droge, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

"Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je 21. juna javno objavio presudu kojom je okrivljenog Dušana Zorića (39) iz Vršca osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i tri meseca zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljeni je presudom oglašen krivim da je 8. aprila u 10.15 časova na Vršačkom bregu i u kući u kojoj živi u Vršcu, u ul. Vase Pelagića neovlašćeno proizvodio i prerađivao opojnu drogu amfetamin tako što ju je mešao sa kofeinom radi povećanja njene mase u svrhu prodaje, pri čemu je na ovim mestima radi prodaje neovlašćeno držao opojnu drogu amfetamin u količini od 2 kilograma i 405 grama neto mase, opojnu drogu marihuanu u količini od 126 grama neto mase i 31 tabletu leka Bromazepam, zajedno sa digitalnom vagicom, više pribora i predmeta za mešanje i sveskom sa evidencijom o prodaji opojne droge", saopštili su.

Sud je rešenjem produžio pritvor protiv okrivljenog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti oduzimanje predmeta, a obavezan je i da plati troškove krivičnog postupka. Sud je presudu doneo odlučujući o sporazumu o priznanju krivičnog dela koji su zaključili okrivljeni i Tužilaštvo.

Presuda je postala pravnosnažna po odricanju stranaka i branioca od prava na izjavljivanje žalbe.

(Telegraf.rs)

Video: "Policija bre": Izletili iz automobila i bacili osmunjićenog na zemlju, snimak hapšenja zbog droge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA