Vreme čitanja: oko 1 min.

Produžen pritvor muškarcu koji je na Bir fest poneo drogu: Kod sebe imao opojne supstance

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni tužilac je predložio da se okrivljeni oglasi krivim, da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci, da mu se izrekne izrekne mera bezbednosti obavezno lečenje narkomana iz člana 83. Krivičnog zakonika i mera obavezno oduzimanje predmeta iz člana 87. Krivičnog zakonika.

  • 7
Hapšenje droga Beograd MUP Srbije Printskrin: Mup.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv okrivljenog D.B. (37 ) zbog postajanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1. krivičnog zakonika. 

Osumnjičeni je 20. juna na Bir festu, u uračunljivom stanju i svestan da je njegovo delo zakonom zabranjeno, neovlašćeno držao manmju količinu opijata i marihuame, ukupno 1,06 grama. On je u jednoj kesici duvana držao papirnu kesu u kojoj se nalazila opojna droga marihuana, a u vlažnim maramicama držao jednu PVC zip kesicu, u kojoj je takođe bila opojna droga marihuana, koje su mu policijski službenici PS Novi Beograd prilikom pregleda pronašli i koje su mu uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima i oduzeli.

Javni tužilac je predložio da se okrivljeni oglasi krivim, da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci, da mu se izrekne izrekne mera bezbednosti obavezno lečenje narkomana iz člana 83. Krivičnog zakonika i mera obavezno oduzimanje predmeta iz člana 87. Krivičnog zakonika, te da se prema okrivljenom produži pritvor u kojem se nalazi od kada je lišen slobode.

(Telegraf.rs)

Video: Policija uhapsila mladog muškarca, sve stalo u gepek iza bunkera: Zaplena droge na Batrovcima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Nbg

    27. jun 2024 | 17:54

    Njemu za 2 kesice od po gram marihuane godinu i po dana, a Koluvija na slobodi posle 2 meseca zbog nekoliko tona. Samo u Srbiji...

  • Jerichoo

    27. jun 2024 | 17:31

    Drug tuzilac se zaneo. Pa ne ide covece da ide na robiju 18 meseci za 1.06 grama marihuane koju je drzao sakrivenu sa posle popusi. Nemojte ljudi

  • RSK

    27. jun 2024 | 18:05

    Boze sacuvaj… Godinu i pol dana za jedan gram marihuane??!!! I to kada marihuana postaje legalna skoro svugde u svetu, osim o onim zatucanim dzihad drzavama. Izgleda da se Srbija pretvara upravo u to. Marihuanu treba legalizovati jer ima mnogobrojna lekovita svojstva, pogotovo kada je u pitanju stres, a stres je osnova za sve ostale smrtonosne bolesti! Hoce neko da me ubeti da su antidepresivi bolji i zdraviji za ljude od marihuane??! Da su tablete za spavanje zdravije od marihuane?? Lekovi su jedino skuplji, a marihuanu svako moze da posadi sebi u dvoristu za sopstvenu upotrebu, i ako je legalizuju sve ove “lekove” vise niko nece kupovati…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA