≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uleteo sa nožem u apoteku, ali ga radnica "vratila" jednom rečenicom: Optužnica za razbojnika iz Zemuna

M. Č.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napadnuta mu rekla da je njen komšija načelnik policije, da ima „biber sprej“ i da je objekat pod video nadzorom, usled čega je okrivljeni pobegao

  • 0
Policija noć rotacija Foto: Telegraf.rs

Protiv N.K. (40) Treće osnovno javno tužilaštvo diglo je optužnicu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Razbojništvo u pokušaju.

"Okrivljenom se stavlja na teret da je dana 02. maja oko 13.08 časova u Beogradu, GO Zemun, u ul. Ugrinovački put broj 76, u apoteci „Lanacea Beograd”, sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, svestan svog dela čije je izvršenje hteo, te svestan zabranjenosti istog, pokušao da ukrade novac, pretnjom da će ubiti.

On je sa belom kapom preko lica i u sivoj dukserici ušao u apoteku i prišao pultu gde se nalazila radnica oštećena, te dok je u desnoj ruci držao kuhinjski nož, viknuo: „Daj pare“!.

Započeto delo nije dovršio, jer mu je oštećena rekla da je njen komšija načelnik policije, da ima „biber sprej“ i da je objekat pod video nadzorom, usled čega je okrivljeni prekinuo radnju izvršenja i napustio objekat", saopštilo je Treće OJT.

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim, da ga kazni po zakonu i da mu produži pritvor koji je prema okrivljenom već određen 3. maja.

Za krivično delo Razbojništvo zaprećena je kazna zatvora od 2 do 10 godina, dok je propisano da će se učinilac za pokušaj kazniti kaznom propisanom za krivično delo ili ublaženom kaznom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA