Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić sa vatrogascem Markom Nikolićem: "On je pravi primer posvećenosti i u sportskom i humanitarnom aspektu"

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar je ukazao na važnost sporta u životima vatrogasaca i policajaca naglasivši da sport pomaže u razvijanju fizičke spremnosti, discipline i timskog duha, što su ključne osobine u vatrogasnoj i policijskoj profesiji

  • 1
Ivica Dačić i Marko Nikolić Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa Markom Nikolićem, vatrogascem u Vatrogasno- spasilačkoj jedinici Voždovac, koji je ujedno i strastveni bokser i koji se sutra humanitarnim mečom oprašta od sportske karijere.

Ministar Dačić je istakao snagu, zalaganje i humanost ovog vatrogasca, naglasivši koliko su sport i vatrogasna profesija povezani.

"Naš vatrogasac je pravi primer posvećenosti, ne samo u profesionalnom, već i u sportskom i humanitarnom aspektu. Njegova hrabrost i nesebičnost u poslu, ali i u ringu, inspirišu sve nas, rekao je ministar Dačić i posebno pohvalio Markovu odluku da oproštajni meč posveti deci sa invaliditetom, a prikupljena sredstva usmeri Udruženju dece obolele od raka „Uvek sa decom“.

Ministar je ukazao na važnost sporta u životima vatrogasaca i policajaca naglasivši da sport pomaže u razvijanju fizičke spremnosti, discipline i timskog duha, što su ključne osobine u vatrogasnoj i policijskoj profesiji.

Istakao je da je ponosan što Ministarstvo unutrašnjih poslova u svojim redovima ima pripadnike poput Marka, koji su slika i prilika posvećenosti i rada, ali i spremnosti da uvek služe svojoj zemlji i građanima.

Vatrogasac Marko Nikolić, koji se aktivno bavi boksom od 2005. godine i koji je tokom svoje karijere ostvario značajne rezultate, zahvalio se i istakao da je počastvovan na podršci i poverenju koje mu je ministar ukazao pred sutrašnji meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поаро

    27. jun 2024 | 18:10

    Друже министре⭐поДпредседниче и председниче СПС.Зашто тај ватрогасац није клекнуо да будете у истој равни💥🔥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA