Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšen muškarac sa 6 poternica u Smederevu: Jurili ga za isto delo, "pao" u teškoj krađi

M. Č.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon prijave događaja izvršen je uviđaj lica mesta, kojom prilikom su pronađeni i tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet, u tom trenutku još uvek nepoznatog počinioca, daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog je utvrđeno da isti boravi na teritoriji Ugrinovca

  • 0
policija, lopov pljačkaš, provala provalnik sigurnosna kamera Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Shutterstock

Osumnjičenom D.P. (52), na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni navedeno krivično delo izvršio na taj način što je 20. juna u ranim popodnevnim časovima, pošto je ušao u dvorište oštećene, najpre nasilno otvorio ulazna vrata prvog stambenog objekta u kome je izvršio premetačinu, kojom prilikom nije otuđio ništa, a nakon toga pomoću podesnog ključa koji je prethodno poneo sa sobom otključao ulazna vrata drugog stambenog objekta u kojem je izvršio premetačinu svih prostorija, prisvojivši tom prilikom iznos od 7.000 eura.

Nakon opisanih radnji osumnjičeni je ušao u prodavnicu mešovite robe koja se nalazi u sklopu navedenog stambenog objekta, kojom prilikom je iz fiskalne kase i novčanika oštećene prisvojio novac u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, nakon čega je lice mesta napustio istim putem i udaljeio se u nepoznatom pravcu.

Nakon prijave događaja izvršen je uviđaj lica mesta, kojom prilikom su pronađeni i tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet, u tom trenutku još uvek nepoznatog počinioca. Daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog je utvrđeno da isti boravi na teritoriji Ugrinovca, Opština Batajnica, gde je u saradnji nadležnih policijskih uprava i pronađen, a po nalogu dežurnog javnog

tužioca i lišen slobode, nakon čega mu je određeno zadržavanje.

Takođe u toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv osumnjičenog bilo na snazi ukupno šest potraga raspisanih od strane više policijskih uprava zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i da je osumnjičeni višestruki povratnik za imovinska krivična dela, što u konkretnom slučaju predstavlja osobitu okolnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA