Danas je tačno 3 meseca od kada nema male Danke Ilić: Očekuje se saslušanje jednog od osumnjičenih za ubistvo

 
E. H.
E. H.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zahtev Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru uputila je Vanja Živković, advokat Dejana D.

Dejan D, osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić 26. marta u Banjskom Polju, odlučio je da i on ponovo bude saslušan. Zahtev Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru uputila je Vanja Živković, njegov advokat.

Podsetimo, prethodno je njegov kolega Srđan J. rešio da u VJT u Zaječaru 19, juna promeni svoj iskaz, rekavši da devojčicu nikada nije video u životu, te da na automobilu ne postoje nikakvi tragovi da su udarili dete.

Inače, Dejan D. do sada je samo jednom nakon hapšenja iskaz o ovom slučaju dao u Policijskoj upravi u Boru i od tada se više nije izjašnjavao, već se branio ćutanjem.

"Sva je prilika da se okolnosti iz dana u dan menjaju i istraga dobija nove obrte kada su iskazi osumnjičenih u pitanju, a nakon tačno tri meseca od kada se dvogodišnjoj Danki Ilić gubi svaki trag do dana današnjeg novih informacija nema. Da li će iskaz Dejana D. nešto promeniti ostaje da se vidi, a kada će biti zakazano njegovo saslušanje za sada još uvek iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru nema potvrde, budući da je za 5. jul planirano saslušanje još tri svedoka iz Bora i Brestovačke Banje", navodi izvor blizak istrazi.

Prema rečima bivšeg advokata oca i sina, osumnjičenih za pomaganje u ovom slučaju, Dejan D. će promeniti iskaz.

"Kada se dogodio ovaj slučaj bio sam branilac Dejanovog oca Radoslava i njegovog pokojnog brata Dalibora. Nakon toga, Radoslav D. je zatražio moje izuzeće, zbog novca verovatno , jer ga je neko ubedio da ne mora da uzima advokata, već da sve može bez para da mu završi onaj koga mu sud odredi. Mislim da će Dejan D. promeniti iskaz kao i Srđan J. možda uz pretpostavku da ga je dao pod pritiskom ili prisilom, stresom i time pokuša da se opravda. Ukoliko se telo ne pronađe i rezultati uzetih uzoraka koji su dati na analizu ne poklope sa biološkim dokazima DNK deteta, nakon šest meseci oni bi po važećem krivičnom zakoniku trebalo da budu pušteni iz pritvora. Međutim, moguće je i da uz određene okolnosti ukoliko se nešto promeni optužnica ipak bude podignuta, zaista ne znam, šta bih još rekao jer se više ne bavim ovim slučajem", kaže Nebojša Živanović, nekadašnji advokat oca i sina Radoslava i Dalibora D.

(Telegraf.rs  / Milica Ristić)

Video: Bogdanović: "Nikakve kardinalne stvari nije iznosio, samo pojašnjenje iskaza od pre 15 dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA