Vreme čitanja: oko 4 min.

Saučesnik braće Panić svedočio na suđenju klanu Belivuk: Ivan optužen za trgovinu ljudima, dao auto Miljkoviću

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ivan Zajelac optužen je za posredovanje u vršenju prostitucije je prošle godine svedočio na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

  • 0
Belivuk, Miljković, braća Panić, Ivan Zajelac Foto: Nikola Anđić, Printskrin: Instagram/_ivanzajelac_fp, Pink

Priotiv braće Panić, Uroša i Miloša, kao i protiv još četvoro ljudi početkom meseca podignuta je optužnica zbog sumnje da su u periodu od oktobra 2022. do 16. oktobra 2023. godine izvršili krivična dela trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu. Jedan od optuženih Ivan Zajelac (26) već je poznat javnosti jer je bio svedok na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Zajelcu, kao i ostalim okrivljenima preti zatvorska kazna od godinu dana, kao i novčana kazna od 500.000 dinara.

Grupa se sumnjiči da je putem sajtova "seksi-adresar" i "halo oglasi" reklamirala prostituciju, obezbedila prostorije za obavljanje prostitucije i učestvovala u predaji devojaka drugim licima. Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Za zajelca se u javnosti prvi put čulo 2017. godine nakon pucnjave koja se dogodila u Vinči. Tada je komšija, navodno, prijavio Zajelca i njegovog brata da su ranili njegovog sina. Komšija je sa Zajelcem navodno ušao u sukob jer je jurcao automobilom po ulici, a braća Zajelac su se vratila posle oko 15 minuta u napala ga motkama, a potom, navodno, pucali u njegovog sina, koji je pokušao da ih odbrani.

Da je Zajelac blizak braći Panić potvrđuju i brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Svedok na suđenju belivukovom klanu

Ivan zajelac davao je iskaz kao svedok u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, ali i u Specijalnom sudu, u okviru suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu, koje tužilaštvo tereti za sedam ubistava, otmice, drogu i oružje.

Zajelac je ispitan u tužilaštvu 4. februara 2021. godine, gde je ispričao da je svoj "pasat karavan" dao Belivukovom klanu 5. decembra, a da mu je automobil vraćen 10. ili 11. decembra uveče jer je bilo pokvareno, a da je već sutradan vozilo odvezao kod majstora i da je automobil tamo bio sve do 29. ili  30. decembra.

- Odmah nakon toga dana sam prodao automobil. Trebalo je da ga prodam početkom decembra, ali se pokvario i nisu hteli da ga uzmu. Marko Miljković mi je rekao da je auto pokvaren i da hoće da ga vrati. Njega sam upoznao u momentu kada je neko kupovao sat od njih. Ja sam se tu slučajno našao i tako sam ga upoznao. To je bilo 2015. ili 2016. godine. Sa Miljkovićem sam se čuo telefonom 4. decemvra, dogovorili smo se oko cene vozila i gde da doteram auto. Miljković auto prethodno nije video, ali smo pričali baš o tom "pasatu" - rekao je Zajelac u tužilaštvu.

Kako je navedeno u optužnici, dogovorili su se da Miljković automobil kupi za 4.000 evra, ali "posao nije realizovan jer se vozilo pokvarilo" i vraćeno mu je nazad. kako je ispričao, 5. decembra je automobil ostavio na parkingu partizanovog stadiona, a ključeve je ostavio u šanku u kafiću.

- Miljković mi je 10. ili 11. rekao da hoće da vrate vozilo. Moj drug je otišao po auto koji je bio na parkingu kod "Super Vera" u Vojislava Ilića, a prethodno mi je javljeno da je auto tamo i da je tamo i ključ. Sutra ujutru sam odvezao auto kod majstora, gde je bio do kraja decembra. Sa Miljkovićem se nisam dogovarao oko cene, već je dogovor bio da proba vozilo da vidi da li je sve okej i onda da sve završimo posle toga, a ja sam naglasio da mora da se uradi i prevod vozila na njegovo ime da sutra ne bih imao problema zbog kazni i svega ostalog - dodao je.

Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Veljko Belivuk i Marko Miljković; Printskrin: TV Pink

U sudu je 1. septembra prošle godine ispričao sličnu priču - rekao je da je njegov "pasat" bio na prodaju i da ga je pozvao čovek koji se predstavio kao Marko i rekao da želi da uzme vozilo na probu na nekoliko dana.

- Predstavio se kao Marko Miljković. To je bilo 5. decembra 2021. godine. Upoznali smo se par meseci ranije. Auto je uzeo, ali ga je vratio nekoliko dana kasnije jer se pokvario. Javio mi je samo gde je ostavljen i da je ključ na točku. Dogovor je bio da mu prodam auto za 4.000 evra, ali se prodaja nije realizovala jer se vozilo pokvarilo posle par dana - bilo je sve što je svedok rekao.

Zajelca je potom ispitivao marko Miljković i on je, odgovarajući na Miljkovićeva pitanja, ispričao da se sa Miljkovićem upoznao u "Kraun plazi" 2020. godine i da nisu razgovarali telefonom sve do razgovora o automobilu.

Na Miljkovićevo pitanje da li mu je "taj marko Miljković rekao nešto po čemu bi znao da je to on", Zajelac je odgovorio da nije. Odgovarajući na pitanje da li je još neko bio uključen u kupoprodaju automobila, Zajelac je odgovorio da nije, osim dečka koji je preuzeo ključeve na šanku u restoranu stadiona u Humskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA