Siniša Milić likvidiran pre 6 godina: Ispod auta mu postavljena bomba, Autokomandom odjekivali njegovi krici

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 1

Milić je bio jdan od najbližih saradnika Luke Bojovića

Siniša Milić (45) poginuo je u eksploziji automobila na Autokomandi pre šest godina.

Očevici su nakon eksplozije videli čoveka sede kose u plavoj majici. Naveli su da je nekoliko minuta posle eksplozije bio živ, a da je potom preminuo. Kada je eksplozija odjeknula, delovi vozila su, kako su naveli očevici, leteli na sve strane i padali na udaljenost od oko 50 metara od automobila.

Reč je bila o bombi koja je podmetnuta sa vozačeve strane. Do eksplozije je tog dana došlo oko 13 sati kod skretanja za Južni bulevar.

Milić je nekoliko trenutaka pre eksplozije čekao na crvenom svetlu na semaforu. Potom je odjeknula eksplozija, a njegovi krici čuli su se nekoliko minuta i očevici su videli kako se pomera unutar vozila, ali nije mogao da izađe iz vozila u plamenu.

Raznet "marmeladom"

U danima nakon likvidacije, došlo se do saznanja da je Milić raznet takozvanom "marmeladom", kako kriminalci zovu tu vrstu eksploziva.

U pitanju je klasičan eksploziv, spravljen kao smesa više jedinjenja i u tom trenutku mogao je da se nabavi na crnom tržištu u Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. I pored toga, vršena su ispitivanja kako bi bilo utvrđeno da li je ekploziv apotekao sa jednog od kamenoloma u Srbiji, gde ga koriste mineri.

Kilogram tog eksplozvia na crnom tržištu je, u vreme ubistva, koštao od 1.700 do 4.500 evra. Za njegovu aktivaciju može da se koristi elektronika mobilnih telefona, ključ za daljinsko otključavanje i zaključavanje vozila, pa i delovi sa elektronske ogrlice za dresuru pasa.

Takozvana "marmelada", lako se priprema, a koristi se čak i u ribolovu. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gde se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa.

Pretpostavlja se da je ubica neko vreme pratio Milića i da je na daljinski aktivirao eksploziv podmetnut pod njegov džip.

Oslobođen optužbi

U decembru iste godine saopšteno je da je likvidacija Siniše Milića rasvetljena. Tada je navedeno da je zbog pomaganja u ubistvu uhapšen Darko Dulović. On je uhapšen u Bosni i Hercegovini, sajedno sa Dušanom Jovanovićem Gibom.

Naime, Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hodžića na Krfu u julu 2020. godine, odnosno da je bio jedan od egzekutora.

Suđenje Duloviću počelo je u decembru 2021. godine.

Sudilo mu se u odsustvu zbog toga što je već služio dvoipogodišnju kaznu za trgovinu narkoticima u crnogorskom zatvoru, a suđenju je prisustvovao njegov advokat Nikola Ristović.

Okrivljen je za pomaganje u ubistvu jer je NN licu dao auto "reno laguna" da koristi prilikom izvršenja krivičnog dela i da postavi eksplozivnu napravi pod Milićev auto, kupi mobilni telefon na Buvljoj pijaci i aktivira eksploziv.

Auto je potom vraćen Duloviću, a on ga je prodao sledećeg meseca.

Dulović je 2022. godine oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Siniše Milića. Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor i povučena je poternica koja je za njim raspisana.

Ko je bio Siniša Milić?

Milić je 2015. godine uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na tada premijera Srbije Aleksandra Vučića, nakon što je osam puta za manje od 24 časa zatečen u automobilu marke "audi A8" u blizini adrese na kojoj predsednik stanuje. On je tada u policiji pet puta menjao iskaz, a poslednji put je dao indicije da je premijera držao pod prismotrom za nečiji račun, pisali su mediji.

Milić je rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je više od 20 godina živeo na relaciji Beograd - Podgorica - Bar.

Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Republike Srbije.

Od 2010. godine bio je zvanično zaposlen u podgoričkoj agenciji za lično obezbeđenje "Conccot", dok je u policiji Crne Gore označen kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana, kom je radno mesto u privatnoj agenciji samo "pokrivalica" za mutne radnje.

Siniša Milić Roki Siniša Milić; Printskrin: Večernje novosti

Bio je dugogodišnji telohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine, poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom"poršeu" aranđelovačkih tablica pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice.

Spekulisalo se da je njegovo ubistvo zbog neraščišćenih računa naručio upravo Luka Bojović. Nakon njegovog ubistva, Siniša Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu, a u žiži javnosti je bio nekoliko puta, najčešće zbog nedozvoljenih ulazaka u Crnu Goru, kojoj mu je pristup trajno zabranjen zbog dugogodišnjih kriminalnih aktivnosti.

Izvor medija tada je otkrio da je Milić bio jedan od najvećih profesionalaca i veoma obazriv u poslu. On je ispričao i da je potpuno neverovatno da nije primetio da mu je pod automobil postavljena bomba, jer je bio jedan od najplaćenijih ljudi u poslu obezbeđenja.

- U svetu kriminala su ga znali kao pouzdanog čoveka koji nije dopuštao bilo kakve greške. Bio izuzetno vešt, nikada nije išao istim putem, strogo je vodio računa o bezbednosti. Neko vreme radio je kao obezbeđenje pokojnog Luke Đurovića, ali je brzo, posle svega mesec dana, proteran iz Crne Gore. Međutim, upoznati tvrde da je za tih mesec dana naučio Đurovića kako da brine o svojoj bezbednosti, na koji način da proverava automobil, kao i kako da se sačuva od metka - rekao je tad izvor.

Istražitelji su, podsetimo, sumnjali da se on na meti profesionalnog ubice našao upravo zbog bliskosti s Koraćem i Bojovićem. Bomba ograničenog dejstva, kako je utvrđeno, bila je postavljena tako da ubije samo njega.

(Telegraf.rs)

Video: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA