≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik streljane priznao da je dao lažan iskaz u slučaju "Ribnikar": Sklopio sporazum, ovo je njegova kazna

M. Č.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično delo Davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor)

  • 3
streljana otac i sin decak Kosta Kecmanovic Foto: Shutterstock/Jan Nedbal, Facebook

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba „Partizan practical Shooting“ prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično delo Davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor).

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma.

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema oceni VJT u Beogradu okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte trenutak privođenja učenika koji je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. jun 2024 | 14:11

    Dobro! I šta se tu sad menja u istrazi? Deca su ubijena...Onaj mali nikad osudjen biti neće. Roditelji NEVINI NISU ZNALI. KO KOGA OVDE???

  • Lord

    25. jun 2024 | 14:03

    U ovom slucaju uopste ne bi trebalo da bude kucnog zatvora,zlocin je toliko ozbiljan da bi kazne morale biti rigorozne.Ali,znajuci nase pravosudje,nicemu dobrom se ne nadam...

  • Mirko

    25. jun 2024 | 14:42

    A šta je opšte izjavio... Zna li ko?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA