≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Pio sam vodu protiv vradžbina, sanjao Nevenu i njenu porodicu": Stojan na suđenju opet pričao o crnoj magiji

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ilićev branilac traži novo veštačenje koje bi utvrdilo da li je Ilić uračunljiv ili ne

  • 6
Osumnjičeni Stojan Ilić suđenje Foto: Facebook

Suđenje Stojanu Iliću, optuženom za ubistvo Nevene P. (16) koje se dogodilo 16. aprila u Ripnju nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Na današnje suđenje pozvani su veštak psihijatar Aleksandar Milošević, veštak psiholog Nada Janković i veštak medicinske struke Vladimir Živković.

Okrivljeni Ilić rekao je da ostaje pri svojoj odbrani, ali je njegov branilac Jakov Avramović zatražio je da se Ilić izjasni o tome da misli da mu je porodica ubijene Nevene P. bacala crnu magiju.

- Bio sam pod vradžbinama, imao sam crne misli, bio sam pod nekom negativnom energijom. Išao sam kod jedne babe koja skida crnu magiju. Dala mi je neku vodu sa biljkama, rekla je da je pijem i da će da mi bude bolje i da mi se u snovima prikaže ko mi vrača - rekao je Ilić.

Ispričao je da je kod te žene išao više puta i da je to bilo oko godinu dana pre ubistva.

- Kad sam pio tu vodu, sanjao sam ovu malu Nevenu, njenu majku i babu. Bilo mi je bolje, pa opet lošije, a oni su se razboljevali kad je meni bolje. Imao sam prikaze i na javi, menjao mi se njihov oblik. Pitao sam što mi vračaju, a oni su se smejali - dodao je.

Veštaci: Nema mentalnog oboljenja

Sudski veštak psihijatar Aleksandar Milošević je, na primedbu branioca da su Iliću u zatvorskoj bolnici konstatovani panični i emocionalno nestabilni poremećaj lilnosti, rekao da je "u nalazu navedeno sve što je komisija veštaka primetila".

- Primećena je laka mentalna zaostalost, ostalo nismo našli. Izveštaj iz bolnice ne menja naš nalaz - rekao je.

Veštak psiholog Nada Janković istakla je da emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti nije duševno oboljenje, već trajno stanje.

- Ispoljava se kao impulsivnost, emocionalna nestabilnost i često agresivnost. Ne isključuju se regresije na niže nivoe funkcionisanja, koje nismo detektovali prilikom veštačenja. To ne znači da nije naknadno došlo do dekompenzacije u zatvorskim uslovima - objasnila je.

"Trpela veoma jake bolove"

Veštak medicinske struke Vladimir Živković ostakao je da je Nevena do nastupanja smrti trpela bolove veoma jakog intenziteta.

- Smrt je usledila od dva, tri, do najviše pet minuta kasnije. Povreda zadnjeg dela vrata zahvata oko tri četvrtine kičmene moždine, te joj je cela leva strana tela bila oduzeta, kao i deo leve i nije mogla da se brani. Bol je mogla da oseti jer nije bilo presecanja cele kičmene moždine. S obzirom na odsustvo odbrambenih povreda, pretpostavljam da je povreda vrata nastala među prvima - rekao je veštak.

Ubijena tinejdžerka, Ripanj ubistvo Nevena P; Foto: Facebook

Branilac traži nova veštačenja

Ilićev branilac istakao je da ostaje pri predlogu da Ilić bude smešten u specijalnu zatvorsku bolnicu.

- Njegova uračunljivost je dovedena u pitanje. Imao je prikaze, menjali su oblike, misli da su mu vračali. Kao savetnika sam angažovao sudskog veštaka koji nije hteo da se pojavi u sudu, da bih potvrdio svoje sumnje. Veštaci su istakli da je imao slušne halucinacije. Predlažem da se uradi još jedno veštačenje, da Ilić bude u zatvorsloj bolnici i detaljno veštačen - rekao je Avramović, a tužilac je istakao da se protivi tom predlogu.

Naredno suđenje je zakazano za 10. septembar.

"Došle su mi crne misli"

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol. Otišao sam u njihovu kuću da napunim telefon. Nevena, njen brat Nenad i ja smo krenuli do prodavnice da kupimo baterije za sat. Kad je njen brat izašao iz auta, pitao sam Nevenu da li hoće da ide s njim, nije htela - ispričao je Ilić iznoseći odbranu na jednom od prethodnih ročišta.

Kako je rekao, krenuo je da sipa gorivo, ali nije išao glavnim putem, već okolo. Usput su se posvađali.

- Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma - dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lošem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

- Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam - rekao je.

On je dodao i da misli da se porodica ubijene devojčice bavila crnom magijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    25. jun 2024 | 12:41

    Tek sada kad te budu strpali na dozivotnu ima da ti dolaze crne misli ,nemoj da se brines.Neka ti opet baba daje vodici sa biljkama ,ima da sanjas i preko dana.

  • iskreno

    25. jun 2024 | 12:34

    Jel si posetio lekara?

  • Гаргамел

    25. jun 2024 | 14:20

    Ако му истовремено конзумирање алкохола и лекова узму као олакшавајући околност онда правосуђе у Србији треба укинути!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA