≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danas suđenje Stojanu za ubistvo Nevene (16) u Ripnju: Ako veštaci dokažu jednu stvar, on ne ide u zavor

Vreme čitanja: oko 3 min.

Veštaci psihijatrijske i psihološke struke nisu ustanovili da Ilić ima duševnu bolest, dok ga, s druge strane, u zatvoru leče

  • 0
Ripanj ubistvo Foto: Facebook, Nikola Anđić

Suđenje Stojanu Iliću, optuženom za ubistvo Nevene P. (16) koje se dogodilo 16. aprila u Ripnju biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu. Ukoliko ne bude odloženo, to će biti prvo ročište održano posle četiri meseca.

Prethodna dva ročišta koja je trebalo da budu održana 2. aprila i 16. maja su odložena.

U aprilu je ročište odloženo zbog promene predsedavajuće sudije. Suđenje je tada počelo ispočetka. Na mesto sudije Ane Trifunović došla je sudija Irina Kovačević, koja je Iliću ponovila njegova prava, ponovo pročitala njegove podatke, uključujući to da je izjavio da "nije do kraja pismen".

Ona je Ilića pitala da li želi da iznese odbranu.

- Samo ono da nisam bio svestan šta radim - odgovorio je Ilić, a sudija je konstatovala da on ostaje pri prethodno iznetoj odbrani.

Na sudu su se usaglasili da optužnica ne mora ponovo da bude pročitana kao i da nema potrebe za pozivanjem oštećenih u sud i da će njihovi iskazi biti pročitani.

U sudu su bili prisutni veštaci psihijatar Aleksandar Milošević i psihilog Nada Janković. Ipak, njima na današnjem ročištu nisu postavljana pitanja jer odbrana nije dovela stručnog savetnika.

Ilićev branilac Jakov Avramović rekao je da je i dalje u potrazi za stručnim savetnikom, kao i da nije mogao da posećuje Ilića u pritvoru jer još nije dobio dozvolu nove sudije.

- Angažovaću stručnog savetnika. Od iskaza veštaka tavisi da li ću da tražim novo veštačenje - rekao je Avramović.

Suđenje u maju odloženo je zbog nedolaska veštaka psihijatra i psihologa, koji su sudu dostavili opravdanje izostanka.

Da li Ilić ima duševnu bolest?

Na poslednjem održanom suđenju sud je odlučio da ponovo pozove na ispitivanje veštake psihijatra i psihologa Aleksandra Miloševića i Nadu Janković, s obzirom na to da, kako je rekla sudija Ana Trifunović, veštačenjem nisu utvrdili da Ilić ima psihički poremećaj ili duševnu bolest, već samo mentalnu zaostalost.

Veštaci bi danas trebalo da se izjasne o tome. Ukoliko se dokaže da Stojan ima duševnu bolest, kaznu zatvora će izdržavati u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

"Došle su mi crne misli"

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol. Otišao sam u njihovu kuću da napunim telefon. Nevena, njen brat Nenad i ja smo krenuli do prodavnice da kupimo baterije za sat. Kad je njen brat izašao iz auta, pitao sam Nevenu da li hoće da ide s njim, nije htela - ispričao je Ilić iznoseći odbranu pred sudom.

Kako je rekao, krenuo je da sipa gorivo, ali nije išao glavnim putem, već okolo. Usput su se posvađali.

- Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma - dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lošem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

- Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam - rekao je.

On je dodao i da misli da se porodica ubijene devojčice bavila crnom magijom.

(Telegraf.rs)

Video: Potresni video sa lica mesta gde je ubijena devojčica (16) u Ripnju: Otac priča sa policijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA