Vreme čitanja: oko 2 min.

"Osećala sam se paralisano, pitala sam je l' mora tako": Glumica Iva Ilinčić svedočila protiv Aleksića

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumica Iva Ilinčić svedočila protiv Miroslava AleksićaOdgovarajući na pitanje Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, Ilinčić je rekla da se prvi događaj odigrao u februaru 2014. godine i da je tada primetila da nešto nije u redu, da se Aleksić ponaša čudno, te da je to što ju je dodirivao predstavio kao "sistematski pregled"

  • 1
Iva Ilinčić, Mika Aleksić Foto-kolaž: Tanjug/Jadranka Ilić, Nikola Tomić

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem oštećene Ive Ilinčić nastavljeno suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Odgovarajući na pitanje Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, Ilinčić je rekla da se prvi događaj odigrao u februaru 2014. godine i da je tada primetila da nešto nije u redu, da se Aleksić ponaša čudno, te da je to što ju je dodirivao predstavio kao "sistematski pregled".

Dodala je da se nakon tog događaja osećala uznemireno, da se zacrvenela i da je do kraja časa bila odsutna.

Ilinčić je navela da su se druga dva događaja dogodila u maju 2015. godine i da je o jednom razgovarala sa polaznicom škole glume koja je takođe oštećena u ovom slučaju, kao i sa Milenom Radulović koja joj je rekla da se nešto čudno dešava u kancelariji, a onda joj je ispričala šta se sve njoj dešavalo kada su se zbližile tokom studija na Fakultetu dramskih umetnosti.

Navela je da se tokom jednog događaja u maju 2015. godine, kada je imala individualnu pripremu za prijemni ispit za Fakultet dramskih umetnosti tokom seksualnog uznemiravanja osećala paralisano zbog čega nije mogla da napusti prostoriju, ali je plakala sve vreme i okretanjem glave pružala otpor.

Prema njenim rečima treći događaj se odigrao sredinom maja iste godine, i da se tada osećala isto i da je samo smogla snage da pita Aleksića "da li to mora tako".

Ona je navela da se tokom tih događaja osećala jako loše, uplašeno i da joj je bilo teško da prihvati činjenicu da joj se takve stvari dešavaju, posebno od čoveka kome je verovala.

Navela je da je bila u stanju apsolutnog šoka i da je osećala da je svih 10 godina provedenih u grupi bila velika laž.

Ilinčić je rekla da je tokom pohađanja škole glume više puta bila kažnjena ukoliko uradi ili kaže nešto što ne odgovara Aleksiću, a da je jedan od načina kažnjavanja bilo "umivanje", kao i da joj je često upućivao uvrede, ali da je za nju Aleksić u tom periodu bio čovek koji je njoj želeo dobro i da to nije shvatala na pravi način.

Na pitanje Aleksićevog branioca zašto je nakon tih događaja nastavila da dolazi u Aleksićevu školu glume, Ilinčić je navela da je osim loših stvari bilo i lepih, da je tamo stekla puno prijatelja i da su imali zajedničke aktivnosti zbog čega nije mogla samo da prestane da dolazi u školu.

Sudija je Aleksićevom braniocu Zoranu Jakovljeviću zbog nepoštovanja suda izrekao novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Glumica Iva Ilinčić stigla u sud gde treba da svedoči protiv Aleksića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    24. jun 2024 | 15:48

    "pitala sam je l' mora tako" - ВИСОКА интелигенција је препорука за нове ангажмане.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA