Vreme čitanja: oko 2 min.

Cela Srbija je gledala snimak njenog udesa: Miljanu auto odbacio 20 metara, dan nesreće slavi kao slavu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miljana je zadobila prelom lobanje, desne nadlaktice, obeju kosti desne potkolenice, višestrukog preloma karličnih kostiju, brojne unutrašnje povrede koje su izazvale obilono krvarenje i i niz lakših povreda, zbog čega se mesecima lečila

  • 12
Miljana Živković, nesreća, Niš Foto: Privatna arhiva

"Znam da je to bilo čudo, ali Bog je nekako bio uz mene, bilo je suđeno da preživim. Sve što se tada desilo, potisnula sam iz sećanja da bih lakše krenula dalje. Nakon tog događaja još više cenim život, bilo čiji, postala sam vegeterijanka, a sanjam o otvaranju prihvatilišta za napuštene životinje. Imam snove i ambicije kao i bilo koja devojka mojih godina i zahvalna sam što sam dobila priliku da ih ostvarim, jer lako je moglo biti drugačije", ovako priča Miljana Živković (27) iz doljevačkog sela Pukovac koja je pre deset godina čudom preživela tešku saobraćajnu nesreću u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

Devojku, koja se sa eskurzije vraćala kući 7. juna 2014. godine na pešačkom prelazu vozilom "audi kvatro" udario je švajcarski državljanin, tada dvadesetdvogodišnji Aleksandar Sabolić.

Snimak teškog udesa sa kamere video nadzora na zgradi Pošte postao je viralan jer je letela dvadesetak metara pre nego što je velikom silinom udarila u kolovoz.

Miljana je zadobila prelom lobanje, desne nadlaktice, obeju kosti desne potkolenice, višestrukog preloma karličnih kostiju, brojne unutrašnje povrede koje su izazvale obilono krvarenje i i niz lakših povreda, zbog čega se mesecima lečila.

Sabolić je na suđenju priznao da je vozio petnaest kilometara brže od dozvoljene brzine i izrazio kajanje i spremnost da pomogne povređenoj devojci. Osuđen je na samo deset meseci zatvora i to tek nakon žalbe tužilaštva na prvostepenu presudu kojom mu je izrečena istovetna kazna, ali je trebalo da je izdržava kod kuće uz primenu elektronskog nadzora.

Na ovoj prelepoj devojci sem jedva vidljivog ožiljka na čelu i nekoliko rupica na ruci od fiksatora, tragova strašne nesreće nema. Kaže da je potpuno zdrava, da više ne ide ni na kakvu rehabilitaciju, te da je srećna što se potpuno oporavila jer je imala izuzetno teške povrede.

- U bolnici sam provela mesec dana, a posle sam mesecima išla na rehabilitaciju. Prevazišla sam i psihičku traumu izazvanu ovim događajem jer sam se valjda, nesvesno, potrudila da sve zaboravim. Ne sećam se ni nesreće ni bolnice... Prema čoveku koji me je povredio nemam nikakve emocije. I njega sam ostavila u prošlosti. Gledam u budućnost sa optimizmom, pri kraju sam studija arhitekture, radim, želim da zasnujem porodicu, jednostavno uživam u svakom danu - kaže Miljana za Telegraf.rs.

Miljanina porodica 7. jun, kada je devojka teško povređena, a koji Srpska pravoslavna crkva obeležava kao dan trećeg obretenija glave Jovana Krstitelja, već deset godina slavi kao krsnu slavu iz zahvalnosti što je ona i dalje sa njima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA