Vreme čitanja: oko 2 min.

Janković: Na suđenju Kecmanovićima završeno iznošenje odbrane optuženih

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je su odbranu izneli trećeoptuženi i četvrtooptuženi, odnosno Ratko Ivanović, vlasnik steljane u kojoj je kako se sumnja K.K. učio da puca i Nemanja Marinković, instruktor u toj streljani. Na pitanje da li oni odgovarali na sva pitanja, Janković je rekao da nisu

  • 0
Vladimir, Miljana, Kosta Kecmanović Foto: youtube.com/@ordinacijatv, M.M./ATAImages, Telegraf.rs, Tanjug/Marko Đoković

Marko Janković jedan od punomoćnika oštećenih danas je nakon suđenja roditeljima dečaka koji je u školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 osoba, naveo je da je u ovom postupku završeno sa iznošenjem odbrane optuženih.

Danas je su odbranu izneli trećeoptuženi i četvrtooptuženi, odnosno Ratko Ivanović, vlasnik steljane u kojoj je kako se sumnja K.K. učio da puca i Nemanja Marinković, instruktor u toj streljani. Na pitanje da li oni odgovarali na sva pitanja, Janković je rekao da nisu.

Janković je najavio da se na sledećem suđenju koje je zakazano za 12. jul nastavlja sa dokaznim postupkom i za tad su pozvana četiri svedoka, koji su već ispitani u fazi istrage. Branilac Nemanje Marinkovića, advokat Miroslav Živković rekao je da njegov branilac nije sporio da je Vladimir Kecmanović bio u streljani sa sinom tri puta, dodajući da Marinković nije hteo da sakrije bilo koji detalj u istrazi.

"On nije sporio da su oni bili, ali nije mogao sa sigurnošću da tvrdi pošto nije video niti je on dečaku dao pištolj niti asistenciju pri gađanju", rekao je on dodajući da za to ne postoje dokazi. Marinković je prema rečima njegovog branioca, danas naveo da se nigde iz dokaza niti iz iskaza okrivljenih i maloletnog K.K. ne vidi da je on lično bio prisutan tokom obuke maloletnog K.K., a on je kao instruktor, kako navodi advokat, morao biti obavešten da je otac na svoju ruku dao pištolj maloletnom K.K..

Kako je istakao Živković Vladimir Kecmanović to nije učinio i time je zloupotrebio svoje člansko pravo u klubu "Partizan", dodajući da pravilnik nalaže da obuku i asistenciju u streljani može izvršiti licencirani instruktor, što kako tvrdi nije radio njegov klijent.

Živković je rekao da je njegov branjenik odgovarao na sva sem na pitanja Kecmanovića i njihovih branialca. Irina Borović branilac optuženih Kecmanovića danas je ponovo istakla da je optužnim aktom utvrđeno da kontakt sa oružjem K.K. nije omogućio njegov otac već da je obuka izvršena u streljačkom klubu "Partizan", dodajući da je odbrana dostavila snimak na kom se vidi kako Ratko Ivanović pruža K.K. obuku. Pre Ivanovića i Marinkovića odbranu su izneli i Vladimir i Miljana Kecmanović.

(Telegraf.rs)

Video: "Bežite, deco"! Kako je maloletni K. K. u samo nekoliko minuta zavio Srbiju u crno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA