Vreme čitanja: oko 1 min.

"Predložili da se otkaže matura": Prnjavor tuguje za devojčicom koja se udavila u Drini, telo još nije nađeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija je prijavljena policiji u 15,50 časova i odmah je počela potraga koja je trajala sve do mraka, a od jutros ronioci osmatraju priobalje reke iz čamca i pretražuju korito

  • 0
Drina, utopila se devojčica, Prnjavor Foto: Dragan Grujić

Ronilačka jedinica žandarmerije od jutros traga za telom devojčice M.J. (15) koja je juče popodne nestala u Drini kod Prnjavora.

Devojčica je sa sestrom svog očuha bila na reci i najverovatnije je u dubinu povukao vir čim je ušla u vodu da se osveži. U trenutku je nestala u dubini reke kada joj je sa noge spala papuče i one krenula da je dohvati. Tragedija je prijavljena policiji u 15,50 časova i odmah je počela potraga koja je trajala sve do mraka, a od jutros ronioci osmatraju priobalje reke iz čamca i pretražuju korito.

Devojčica je vrtlogu Drine nestala u blizini restorana Drinska terasa, u naselju VI reon, gde nije uređena plaža za kupanje. Ona je, inače, živela u neposrednoj blizini sa majkom, očuhom i mlađom sestrom. Na ovom potezu, kao i duž desne obale Drine do ušća u Savu korito Drine je velika nepoznanica i još veća opasnost i za najveštije plivače zbog velikog broja kratera koji su nastali iskopavanjem šljunka i peska.

- I u plićaku, u vodi do članaka, ne znaš kolika je dubina. Ima dosta virova koji su opasni jer odjednom povuku u dubinu, pa i plivaču u tom trenutku nema spasa, a kamoli detetu koje uz to i ne zna da pliva - ispričao je meštanin Prnjavora koji za porodicu nesrećne devojčica kaže da su čestiti i pošteni ljudi.

Devojčica je završila osmi razred Osnovne škole i radovala se maturi koja je zakazana za sutra.

- Njeni školski drugovi i drugarice, kao i roditelji su potrešeni i ne veruju da ih je zadesila ovakva tragedija pa su predložili da se otkaže matursko veče - kazala je meštanka Prnjavora.

(Telegraf.rs)

Video: Ekipe Hitne pomoći na Adi gde su pronađeni utopljeni mladići

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA