Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprečena nezakonita trgovina psima sa falsifikovanim pasošima: Uhvaćeni žena i veterinar u Kragujevcu

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, kako se sumnja, prilikom vakcinacije, nije vršeno mikročipovanje pasa

  • 0
Policija rotacija Foto: Mateja Beljan

U akciji suzbijanja ekološkog kriminala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Kragujevcu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Aranđelovcu i Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sprečili su nezakonitu trgovinu psima upotrebom falsifikovanih pasoša u Republici Srbiji i zemljama Evropske unije.

Policija je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv tridesetdevetogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno bavljanje određenom delatnošću, dok je protiv četrdesetpetogodišnjeg veterinara podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je tridesetpetogodišnja žena, duži vremenski period, neovlašćeno držala nelegalnu odgajivačnicu pasa za koje je pribavljala falsifikovane pasoše od osumnjičenog veterinara koji ih je, kako se sumnja, izdavao bez unosa u centralnu bazu Uprave za veterinu. Takođe, kako se sumnja, prilikom vakcinacije, nije vršio mikročipovanje pasa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće intenzivan rad na suzbijanju nezakonite trgovine svih vrsta životinja i otkrivanju i procesuiranju svih počinilaca ovih krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA