≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavlja se suđenje Kecmanovićima po tužbi Dukića

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha

  • 0

U beogradskom Višem sudu danas bi saslušanjem svedoka trebalo da se nastavi parnični postupak protiv oce, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio 10 ljudi.

Ovaj postupak pokrenut je protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, njihovog sina, kao i protiv škole i države, a po tužbi članova porodice Dukić čija ćerka je ubijena tada. Danas bi trebalo da budu saslušani radnici škole, koji su bili zaposleni tog 3. maja.

Na prethodnom suđenju advokat Marina Ivelja saopštila je da njeni klijenti, Miljana i Vladimir Kecmanović neće svedočiti u ovom postupku jer kako je rekla nisu u stanju da iznose odbranu. Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA