≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

OTKRIVAMO 2 sledeća koraka u slučaju ubistva Danke: Zbog ove izjave osumnjičenog Jankovića idu nova veštačenja

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo devojčice još nije pronađeno

  • 17
Srđan Janković i Danka Ilić Foto: Mateja Beljan, Privatna arhiva

Srđan Janković koji je osumnjičen za ubistvo devojčice Danke Ilić (2) iz Bora salušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u kojem je, kako je objavljeno, izjavio da se kod deponije zaustavio da bi telefonirao, a kako kaže sagovornik iz istrage ovog slučaja, sada slede nova veštačenja.

"Veštačiće se telefoni, utvrdiće se da li je Janković u tom trenutku tu stao da bi telefonirao, veštačiće i vozilo", rekao je.

Podsetimo, posle saslušanja od sat i po vremena Janković je vraćen u pritvor. Nakon toga, tužilaštvo se oglasilo za medije:

- Na saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 04.06.2024. godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta - rekli su iz VJT u Zaječaru za "Telegraf.rs".

Inače, Jankoviće je pre toga tri puta davao izjave. Uhapšen je 4. aprila i tada je u policiji priznao da je vozio službeni automobil "fijat panda" i da je njime udario Danku Ilić. Njegov iskaz se tada poklopio sa svedočenjem takođe osumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je izjavio i to da je posle udarca udavio dete.

Dva dana kasnije, po isteku 48 sati pritvora, Janković je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, a Dragijević je i u tužilaštvu priznao zločin.

Međutim, početkom ovog meseca, Srđan Janković je sam preko branioca zahtevao da bude ponovo saslušan, ali je priču skroz obrnuo.

Suština njegovog poslednjeg iskaza se bazirala na tome da je sve porekao, da devojčicu nikada nije video, pa samim tim i da nije ni mogao da je udari, da je Dejan nije davio, kao ni to da je bačena na deponiju.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijević koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Video: Bogdanović: Nikakve kardinalne stvari nije iznosio, samo pojašnjenje iskaza od pre 15 dana

(Telegraf.rs)

Video: Ivana i Miloš Ilić roditelji ubijene Danke bili u tužilaštvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. jun 2024 | 11:02

    Ovi mi izgleda kao da su se oni tu namestili kao kec na 11 i da su ih u policiji naterali da priznaju. Ako nema dnk u kolima i izvan kola,kraj priče,jasno je da oni to nisu uradili. Nema sanse da bi neko iz kola uspeo da ukloni sav dnk. Kako sad priznati narodu da je istraga isla u pogresnom smeru?

  • vukodlak

    20. jun 2024 | 10:32

    Od starta sam ,namirisao cirkuzaniju ?????Neznam čemu izjave visokih zvanicnika ,bez dokaza?

  • khm...

    20. jun 2024 | 10:35

    E moji advokati...moralne gromade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA