Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšen Turčin zbog jutrošnje saobraćajne nesreće: Džipom se zabio u BMW, poginuo Piroćanac

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On se sumnjiči da je jutros upravljajući džipom na autoputu Niš - Pirot pri vožnji u istom smeru udario u “BMW” kojim je upravljao pedesettrogodišnji muškarac koji je od zadobijenih povreda preminuo", navela je policija

  • 1
Saobraćajni udes Foto: D.K.

Turski državljanin M. A. (61) uhapšen je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, on je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula.

- On se sumnjiči da je jutros upravljajući džipom na autoputu Niš - Pirot pri vožnji u istom smeru udario u “BMW” kojim je upravljao pedesettrogodišnji muškarac koji je od zadobijenih povreda preminuo - navela je policija.

Uviđaj saobraćajne nezgode izršio je dežurni osnovni javni tužilac u Nišu u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave u ovom gradu. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Nišu.

Prema navodima niškog Univerzitetskog kliničkog centra, niko iz te nesreće nije primljen na lečenje što znači da je osoba koja je upravljala “džipom” i njegovi eventualni saputnici, prošli bez povreda.

BMW potpuno uništen

Na osnovu onoga što se videlo na mestu nesreće je da je “BMW” potpuno uništen, da je najveća oštećenja pretrpeo u zadnjem dokazuje da je udaren otpozadi. Ono što je nesumnjivo je da je “BMW” pretrpeo totalnu štetu te da oštećenja svedoče da onaj ko se u automobilu nalazio, nije imao ni najmanju šansu da nesreću preživi. Od siline udarca, oba vozila su završila u jarku kraj autoputa, a delovi automobila razbacani su svuda oko mesta nesreće.

Na licu mesta nismo zatekli “džip” koji je, kako saznajemo, poslat na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo da li je uzok udesa kvar na automobilu ili je izazvan nepažnjom vozača.

Zbog sezone godišnjih odmora pojačan je intenzitet saobraćaja a vremenske prilike ne idu na ruku vozačima. Visoke temperature utiču loše na zdravstveno stanje posebno hroničnih bolesnika zbog čega bi trebalo da izbegavaju da sedaju za volan bez preke potrebe. Takođe, nadležni apeluju na vozače da prilagode brzinu stanju na putu a onima koji putuju na duže deonice, da češće prave pauze kako bi se sprečilo da zbog umora izazovu saobraćajnu nezgodu.

(Telegraf.rs)

Video: Teška nesreća na obilaznici kod Ostužničkog mosta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    19. jun 2024 | 19:07

    Samo nasim putevima vozila Nemackih registarskih tablica jure. Da li njima mere prosecnu brzinu, da li oni placaju kazne, da li ih zaustavlja policija? Rekao bih Ne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA