Vreme čitanja: oko 4 min.

Pucao sam u Ranka Eskobara i kajem se: Ovim rečima sudu se obratio Luka Vučetić

J. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vučetić priznao da je pucao na Radoševića, rekao da žali zbog tog čina

  • 0

U Višem sudu u Beogradu danas je Luka Vučetić priznao da je u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta prošle godine pucao iz pištolja na Ranka Radoševića (53).

Takođe je naveo da se kaje i da žali zbog svog čina, dodajući da prilikom pucnjave niko nije bio doveden u opasnost.

On je rekao da od optuženih poznaje samo prvooptuženog Stefana Zlatanovića, koji inače danas nije želeo da iznosi odbranu, ali je dodao će obavestiti sud kada bude želeo to da učini.

Marko Pjanović je negirao krivicu navodeći da je 4. marta te godine sa devojkom Azrom Šabanović otišao u Kraljevo po vozilo "Golf 4" i da su zajedno taj automobil prevezli nazad za Beograd.

Pjanović je rekao sa nije znao da će sa tim vozilom biti počinjeno neko krivično delo, a automobil su, kako tvrdi, zatekli otključan sa saobraćajnom dozvolom i ključevima.

On tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom i da ne poznaje Zlatanovića i Vučetića.

Njegova devojka optužena Azra Šabanović je najpre negirala krivicu, tvrdeći da nijedno krivično delo nije počinila. Napomenula je da je ona protiv nasilja i da studira na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Šabanović je detaljno objasnila da joj je tog 4. marta Pjanović rekao da treba da prevezu kola za njegovog druga, ali nije odmah rekao da idu za Kraljevo.

Usput su stali da jedu i produžili za Kraljevo gde se nalazio automobil "Golf" i onda ju je, kako tvrdi, Pjanović pitao koja kola želi da vozi na šta je ona rekla golfa, jer joj je lakši za vožnju od "Fiata" koji je Pjanović ranije iznajmio.

Šabanović je istakla da sigurno ne bi stala na prvu pumpu posle Kraljeva koja je pokrivena kamerama, da je imala nešto da krije.

Odgovarajući na pitanja tužilaštva, punomoćnika oštećenih i suda, Šabanović je navela da se ne seća gde su tačno automobil pokupili i gde su ga dovezli kasnije, dok je navela da je sledećeg jutra otišla u Sarajevo da polaže ispit.

Takođe ona je istakla da je sa Pjanovićem u vezi tri godine i da je povremeno dolazila u Beograd kod njega.

na pitaje čime se on bavi u Beogradu rekla da živi od kuće koju izdaje u Brčkom.

Na kraju današnjeg suđenja branilac Azre Šabanović je predložio da joj sud ukine pritvor i ponudio jemstvo od 20.000 evra.

Sudija je ovaj predlog odbio i zakazao sledeće suđenje za 6. avgust kada su pozvani oštećeni da svedoče.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko Pjanović (28) i (22) Azra Šabanović optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Zlatanović i Luka Vučetić 9. marta 2023. godine oko 11.05 časova na podmukao način lišili života Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u R.R. dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Zlatanović i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je Radošević, pao na pod.

Zlatanović mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke "Golf 4 karavan" koje su potom zapalili u naselju "Petlovo brdo".

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Pjanovića i Šabanović sa umišljajem pomogli Zlatanoviću i Vučetiću u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil "Golf 4 karavan" za potrebe ubistva, a Pjanović i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Pjanović je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara prošle godine, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog Radoševića radi kupovine njegovog automobila PMV "Golf 8".

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici "Knez Petrol" u Rušnju, gde je osumnjičeni Pjanović došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke "Golf 8" koje je prodavao Radošević.

Devet dana kasnije, 9. marta prošle godine Pjanović je kontaktirao Radoševića, putem aplikacije "Vocap", pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici "Knez Petrol" u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Pjanović nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Zlatanoviću i Vučetiću.

Azra Šabanović je, kako se sumnja, 4. marta prošle godine zajedno sa Markom P. u Кraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo "Golf 4 karavan" i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko Pjanović se dovezao iznajmljenim "Fiat tip 500".

Pomenuti "Golf 4 karavan" su kasnije Stefan Zlatanović i Luka Vučetić koristili za izvršenje krivičnog dela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ubijen muškarac na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA