Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokat čoveka koji je osumnjičen za ubistvo Danke otkrio kako je izgledalo saslušanje: Ni reč o telu deteta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo planira saslušanje još nekih svedoka, veštačenja nisu završena, kaže advokat

  • 3

Advokat Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubstvo Danke Ilić je danas u Zaječaru rekao da je njegov klijent pred tužiocem govorio o detaljima nestale dvogodišnje devojčice čije telo još uvek nije pronađeno.

- Danas je pred tuziocem na njen zahtev saslušan Srđan Janković. Nikakvih kardinalnih stvari nije iznosio, jednostavno je bilo pojašnjenja samo nekih detalja iz njegovog iskaza koji je dao pre 15 dana. Janković se ponašao normalno, izneo je svoju odbranu, odgovarao je na pitanja. Ovaj slučaj se neće rešiti još nekoliko meseci. Tužilaštvo planira saslušanje još nekih svedoka, veštačenja nisu završena. Do kraja septembra sigurno neće biti gotovo - rekao je Živadin Bogdanović, advokat.

Advokat Živadin Bogdanović Foto: Mateja Beljan

On je do sada tri puta davao izjave. Uhapšen je 4. aprila i tada je u policiji priznao da je vozio službeni automobil "fijat panda" i da je njime udario Danku Ilić. Njegov iskaz se tada poklopio sa svedočenjem takođe osumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je izjavio i to da je posle udarca udavio dete.

Dva dana kasnije, po isteku 48 sati pritvora, Janković je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, a Dragijević je i u tužilaštvu priznao zločin.

Međutim, početkom ovog meseca, Srđan Janković je sam preko branioca zahtevao da bude ponovo saslušan, ali je priču skroz obrnuo.

Suština njegovog poslednjeg iskaza se bazirala na tome da je sve porekao, da devojčicu nikada nije video, pa samim tim i da nije ni mogao da je udari, da je Dejan nije davio, kao ni to da je bačena na deponiju.

(Telegarf.rs)

Video: Snimak dovođenja Srđana Jakovića na slaslušanje, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    19. jun 2024 | 13:47

    Mogu da se kladim da je ovaj đavolji sluga znajući da tužilaštvo nema nikakve dokaze naučio osumnjičenog da porekne sve što je rekao. Ne znam jesu li ovi krivi ili ne, ali znam da će advokat zbog para da ga brani pa taman da je svojim očima video ubistvo.

  • Nora

    20. jun 2024 | 09:44

    Tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA