≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klinci upaljačem zapalili zgradu u Pančevu: Napravili štetu od 38 miliona, pet porodica oštećeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo je predložilo da sudija za maloletnike u toku pripremnog postupka sasluša maloletnike i njihove roditelje

  • 0

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas podnelo sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema trojici maloletnika iz Pančeva, dvojica rođena 2009. godine, a jedan 2008. godine, zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Zahtevom se maloletnicima stavlja na teret da su po prethodnom dogovoru dana 12.5.2024. godine u 19.25 časova u garaži u Pančevu, u ul. Stevana Šupljikca br. 113a, požarom izazvali opasnost po imovinu većeg obima, usled čega je nastupila imovinska šteta velikih razmera u iznosu od oko 38 miliona dinara. Maloletnici se terete da su upaljačem upalili otpad iz kante na petoj etaži objekta, usled čega se proširio požar, dok se maloletnik rođen 2008. godine tereti i da je potom u prizemlju upaljačem upalio ceradu na parkiranom putničkom vozilu, te se požar proširio na ceo objekat.

Tužilaštvo je predložilo da sudija za maloletnike u toku pripremnog postupka sasluša maloletnike i njihove roditelje, da ispita petoro oštećenih, te da pribavi nalaz i mišljenje Centra za socijalni rad „Solidarnost“ u Pančevu o ličnosti i ponašanju maloletnika.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije u Pančevu i Odeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave u Pančevu izvršilo uviđaj na mestu događaja, našlo je da postoje osnovi sumnje i da je lice D.M. (65) iz Pančeva, izvršilo prekršaj jer je u svojoj garaži na trećoj etaži držao zapaljive gasove – pet plinskih i dve acetilenske boce, suprotno uslovima koji su propisani Zakonom o zapaljivim i gorivim tečnostima i zapaljivim gasovima, te da je potrebno da Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu nadležnom prekršajnom sudu podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tog lica.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivo nasilje u širem centru Čačka: Mladić stoji iznad devojke dok ona leži na trotoaru i plače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA